Modelspoorwijzer.net - Forum

Algemeen => Digitaal => Topic gestart door: Zilte op 28 Februari 2021, 09:14:14Titel: Oefenbaan voor Rocrail
Bericht door: Zilte op 28 Februari 2021, 09:14:14
Ik heb een klein baantje ontworpen, waar alle componenten inzitten, die op mijn echte baan ook komen. Aangezien mijn echte baan nog wel even op zich laat wachten, heb deze baan dan ook 'opvouwbaar' ontworpen en gaat bestaan uit 4 platen van 1250 x 596 mm, welke met scharnieren met elkaar zijn verbonden. Hij kan dan opgevouwen in de kast of uitgevouwen op de keukentafel.

(https://myalbum.com/photo/7SaoRYmQUFjA/1k0.jpg)

Kan ik me mooi uitleven op Rocrail en mijn materieel eens de 'benen laten strekken'. Wel opmerkelijk, dat zo'n baantje al 33 bezetmelders kent. Oeps, ik zie nu, dat ik er zelfs nog 3 ben vergeten. :o :o Links- en rechtsonder en rechtsboven.


Titel: Re:Oefenbaan voor Rocrail
Bericht door: Zilte op 27 Maart 2021, 09:25:34
Het hout is binnen: 9mm berken multiplex. Scharnieren zijn besteld (RVS) en ook 8 c-profielen (RVS) voor fixeren in uitgeklapte stand. In deze c-profielen komen stalen schuiven, welke voor de helft in de tegenoverliggende c-profielen schuiven. Dit is nauwsluitend en ontlast ook de scharnieren in uitgeklapte stand.
Maandag wat hout bestellen en dan kan de bak gebouwd worden.
Komende week de 3D-printer maar aan het werk zetten om kabelklemmen te printen. Heb er een behoorlijk aantal nodig.


Titel: Re:Oefenbaan voor Rocrail
Bericht door: Zilte op 15 April 2021, 13:47:54
De laatste aanpassingen gedaan in Anyrail en hieronder het totaalplaatje:

(https://myalbum.com/photo/xYXk4U3DnmLf/1k0.jpg)

In het topic 'Mijn baan' beschrijf ik de bouw van de klaptafel. Klik hier (http://forum.modelspoorwijzer.net/mijn-baan/mijn-testbaan/new/#new)