Zoeken

 
Geavanceerd zoekenWelkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: 
Wachtwoord:
Sessielengte:

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenDigitaalTopic: Digitaal gaan of niet, en met welke spullen?
Pagina's: 1 ... 5 6 [7]   Omlaag
Print
Auteur Topic: Digitaal gaan of niet, en met welke spullen?  (gelezen 69855 keer)
0 geregistreerde gebruikers en 2 gasten bekijken dit topic.
1200blauw
Hero Member

Online Online

Berichten: 1296


Benoemd snoodaard


« Antwoord #90 Gepost op: 23 Maart 2019, 12:00:34 »

Even mijn eigen draadje weer uit het stof. Nu Microsoft eind dit jaar Windows 7 niet meer ondersteunt komt er bij mij een PC vrij die niet meer kan worden geüpgradet. Nu was toch ooit het plan al die te gaan gebruiken voor het computergestuurd rijden, dus alles valt mooi samen.
Ik heb dus een oude PC met Windows 7, een ECOS2 en een (nu nog virtuele) baan van enige omvang en ca. 6 tegelijk rijdende treinen. Nu is natuurlijk de vraag welke software voor mij het meest geschikt zou zijn. Ik heb al eens voorzichtig minimaal iets met Koploper geprobeerd, maar sinds de gebeurtenissen van afgelopen week lijkt me dat geen toekomstvaste oplossing. Heeft er iemand ervaring met een soortgelijke hardware-combinatie als ik heb en PC-gestuurd rijden?
Gelogd
hubertus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 8237


WWW
« Antwoord #91 Gepost op: 23 Maart 2019, 20:40:31 »

Blijft gewoon heel lastig adviseren, omdat het zo persoonlijk is.
Ik denk dat alle pakketten die in de handel zijn om kunnen gaan met de centrale die jij hebt. En ook koploper zou ik niet bij voorbaat niet meer als optie meenemen. Dat werkt met windows 10 en werkt met de Ecos. Als het nu werkt met die combinatie, zal het over 10 jaar nog steeds werken. Je hebt ook geen licentiesleutel nodig om het te gebruiken, dus ook dat is geen potentiële belemmering voor de toekomst.
Als meest toekomstvast zou je denk ik bij Rocrail uitkomen vanwege het open source karakter, bij alle andere ben je op een of andere manier afhankelijk van een ontwikkelaar en/of de grillen van een bedrijf.
Maar of dat programma aansluit bij je wensen, kun je alleen zelf bepalen.

groet, Huub
Gelogd

Plettenburg, DB jaren '80 in H0
1200blauw
Hero Member

Online Online

Berichten: 1296


Benoemd snoodaard


« Antwoord #92 Gepost op: 23 Maart 2019, 23:20:01 »

Zit ik met Rocrail vast aan alleen DCC-protocol? Dat is wat ik meen te hebben opgevangen ooit. Betekent open source in dit geval ook gratis beschikbaar, of is dat een misvatting? Hoe groot is de community erachter, heb je daar een beeld van of ervaring mee?
Windigipet of iTrain zijn ondersteund door een bedrijf. Iemand ervaring met de ondersteuning? Krijg je snel antwoorden op vragen die je stelt?

Nog een vraag, los van bovenstaande. Ik rijd nu multiprotocol, dus niet gestandaardiseerd op Motorola, MFX of DCC, maar alles door elkaar omdat ieder merk nu eenmaal een decoder van eigen voorkeur inbouwt. Is het zinvol op één protocol te standaardiseren ivm met overbelasting van de communicatielijnen met de centrale? Ik neem aan dat multiprotocol inhoudt dat alle protocollen door elkaar door de draadjes gaan en er dus sneller een kans op misinterpretatie van een instructie is. Is dat een reëel probleem, of heb ik het hooguit heel leuk bedacht maar geen issue?
Gelogd
Pagina's: 1 ... 5 6 [7]   Omhoog
Print
Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenDigitaalTopic: Digitaal gaan of niet, en met welke spullen?
« vorige volgende »
Ga naar: