Modelspoorwijzer.net - Forum

Algemeen => Grootspoor => Topic gestart door: Noordwaarts op 7 Juli 2017, 11:42:40



Titel: Spoorlijn oorzaak instorting huis?
Bericht door: Noordwaarts op 7 Juli 2017, 11:42:40
Media in Italiƫ suggereren (http://nos.nl/artikel/2181910-huis-bij-napels-stort-in-zeven-vermisten.html) dat er een verband is tussen instorting van een huis vanochtend vroeg in Torre Annunziata (bij Napels) en de spoorlijn die er vlak langs loopt. Tja, zou kunnen. In het artikel wordt echter ook gewag gemaakt van renovatie van de onderste verdieping. Ik herinner me dat een jaar of wat geleden een compleet winkelpand ergens in Brabant (was het Den Bosch) vlak na sluitingstijd instortte en dat achteraf bleek dat men bij renovatie aldaar een dragende muur had verwijderd.

mvg,
Gert


Titel: Re:Spoorlijn oorzaak instorting huis?
Bericht door: Martijnstein op 7 Juli 2017, 14:05:25
Tsja, er staan op veel plekken huizen langs het spoor die niet spontaan instorten. Als het huis daadwerkelijk is ingestort door trillingen van voorbijrijdende treinen, dan mag de toenmalige constructeur van de flat wel achter zijn oren krabben.

Italianen hebben er nogal een handje van om de schuld van rampen aan niet voor de hand liggende redenen toe te schrijven. Ik kan me nog een incident herinneren waar aardbeving specialisten van de geologische dienst de schuld van een aardbeving kregen die ze niet hadden voorspeld. Die lui zijn toen door een rechter veroordeeld.


Titel: Re:Spoorlijn oorzaak instorting huis?
Bericht door: MHS84 op 7 Juli 2017, 20:53:53
...een jaar of wat geleden een compleet winkelpand ergens in Brabant (was het Den Bosch) vlak na sluitingstijd instortte...
Yep, Den Bosch (http://[url=http://nos.nl/artikel/2089529-winkelpand-in-den-bosch-ingestort.html). 't Valt wel mee met jouw Alzheimer light.