Modelspoorwijzer.net - Forum

Algemeen => Mijn diorama => Topic gestart door: neudalhausenstadbahn op 13 November 2010, 00:49:16Titel: Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 13 November 2010, 00:49:16
Met enige regelmaat bedenk ik nieuwe bedrijfjes of sitauties die ik in mijn wereld wil hebben. Al jaren zou ik graag een privatbahntje zien waarop de maatschappij met één of enkele voertuigen de hele dienst uitvoert. Vaak ontwikkelden dit soort ideeën zich naar bedrijfjes en lijntjes die uiteindelijk toch veel groter werden als het eerste idee of kwam er toch een ander soort vervoer. Denk daarbij aan de Ense Soester Kleinbahn, de Werse Angel Eisenbahn en de Langenberger Klein/Stadtbahn.

Steeds als er weer in het Duitse groot spoor nieuws iets naar boven komt over een klassieke privatbahn, of als ik weer eens een motorwagen zie waarmee ik graag wat zou willen dan komt dat idee voor een hele kleine privatbahn weer naar boven. Nu was één van de aanleidingen berichten over het mogelijk deels voor reizigersverkeer heropenen van de TWE lijn rond Gütersloh( vlak bij Neu Dalhausen dus). Het 2e was dat ik het boek over de omBC's gekocht heb en wel wat met een omBC 2900 zou willen doen.

In eerste instantie ging ik het weer groot bekijken en kijken of ik die TWE lijn niet in mijn wereld kon trekken door bijvoorbeeld de Werse Angel Eisenbahn ook daar te laten rijden. Dat werd niks want ik wil het toch klein en niet groot. Een andere mogelijke locatie die al div. keren boven is komen drijven maar altijd weer onder in de la belande was om een privatbahntje vanuit Ohstein te laten lopen. Hier ben ik al zeker een keer of 4 naar aan het kijken geweest de afgelopen jaren, maar nooit een serieuze poging mee gedaan.

Dat werd mijn nieuwe jacht gebied, google earth erbij gepakt en landschap bekeken. Eerst gekeken waar Ohstein ongeveer zou liggen als het in de echte wereld bestond en daarna gekeken waar ik dan heen kon. Uit eindelijk bleek eerst iets naar het zuid/westen en daarna bijna recht naar het zuiden de beste route te zijn. De lijn loopt dat via een aantal in het echt hele kleine dorpjes die in mijn wereld wat groter zijn zodat een halte aan een spoorlijn gerechtvaardigd is.

De lijn komt dan uiteindelijk in het zuiden bij het Möhne dal aan waar de spoorlijn Soest-Belecke(-Brilon) vroeger liep en in mijn wereld nog loopt. Hier rijd de NDS met motorwagens en de privatbahn komt hier op uit. De lijn maakt eerst een halve lus in de vorm van een ? om af te dalen het dal in. Hierbij kruist het het dal met een brug en gaat daarbij over de NDS lijn heen om bij het stationnetje Eickhoff de NDS lijn te ontmoeten. Hier ligt het lijntje in principe vrij van de NDS lijn maar er is hier wel een mogelijkheid de NDS lijn op te gaan.

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/normal_plattegrond_Ohstein-Warstein-_Mohnesee_versie_2.PNG)
De hele lijn is enkelspoor en omdat de lijn maar een kleine 19km lang is kan de dienst net met 1 wagen uitgevoerd worden.
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/normal_OEE_sporenplan.PNG)
Kruisings mogelijkheden zijn er dan ook niet, alleen bij de halte Altengeseke zijn er zijsporen, hier is namelijk het depot met loods voor 2 motorwagens en de tankplaat. Op station Ohstein is geen aansluiting met het overige spoorwegnet hier liggen namelijk de sporen van de U1 tussen.
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/normal_OEE_fahrplan.PNG)

Het materieelpark van wat de Ohstein Eickhoffer Eisenbahn(OEE) is gaan heten bestaat uit slechts 2 motorwagen, 1 MAK motorwagen voor de basis dienst en 1 omBC 2900 die hier als reserve voertuig met uitsluitend 2e klas aanwezig is en af en toe word ingezet.
MAK VT
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/MAK_VT.png)

omBC2900
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/omBC2900.png)

Mijn eerst modelbouw plannen hiermee waren om Altengeseke te bouwen op A5 formaat en de halte met depot dan in te klemmen tussen voorstedelijke ranzige bebouwing. Hier had ik al wat schetsen voor gemaakt toen ik een bouwpakket van een wat groter type spoorbrug kreeg. Mogelijkheden deze brug van faller (http://www.faller.de/App/WebObjects/XSeMIPS.woa/cms/page/pid.14.17.89/agid.1128.1197.1259/atid.1419/ecm.at/St%C3%BCtzbogenbr%C3%BCcke.html) in mijn wereld te verwerken op een plek waarvan ik ook wel een diorama zou willen hebben zijn zeer beperkt. Het enige wat eigenlijk echt serieus in aanmerking bleek te komen is de dalbrug tussen Völlinghausen en Eickhoff. Dit gaat echter niet op A5 formaat en met veel moeite kan het op ongeveer A4 formaat. 2 OEE diorama's bouwen zit voorlopig niet in de planning en ik wil iedere motorwagen ook maar 1x bouwen dus een 2e diorama met daarop 2 motorwagens gaat het dus niet worden. De plannen voor Altengeseke zijn dus weer geschrapt want de OEE Möhnetalbrücke vind ik wel een hele leuke uitdaging om te bouwen. Ik denk en hoop dat daarop de omBC want die wil ik er dan op hebben mooi tot z'n recht komt. Daar wat vertraging bij de NDS na te spelen kan ik er ook nog een kruisende trein onder zetten.
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13850.JPG)
Zo zal uiteindelijk een mooi en klein diorama met een groot hoogte verschil gaan ontstaan wat in topic te volgen gaat zijn. Het wachten is echter wel op de afronding van ND Hörste en het spoor Z station wat ik nu ook op heel korte termijn af zal moeten hebben.

Word dus weer vervolgt, groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: gm567c op 13 November 2010, 23:42:42
Weer een mooi thema, Michiel

Die omBC is wel errug mooi 8) Ideetje om er een voor de ESK
te maken?(eventueel als getrokken materiaal, achter een V36 o.i.d. ;))

Mvg,

Tis


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 14 November 2010, 00:50:08
Als jij een geschikt onderstel koopt wil ik uhm wel voor je bouwen, groetjes Michiel

Edit: om het nog maar een beetje ontopic te houden hier nog even m'n OV-modelbouwkaart NRW, dan kunnen jullie een beetje zien wat waar ligt en rijd in mijn wereld.
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/normal_OV-modelspoorkaart_NRW_versie_20-6-2009.PNG)


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: gm567c op 14 November 2010, 00:52:29
 ;D

Wie weet  is zo'n Tomix-gevalletje daar geschikt voor...

Mvg,

Tis


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 14 November 2010, 00:58:53
Ja dat bedoel ik, ik heb evt. ook nog een onderstel van een lange Amerikaanse goederenwagen maar die heeft wat korte draaistellen maar als je daar omheen kijkt kan daar een dummy op gebouwd worden.

Ps; volgensmij kunnen weer hiervoor beter overschakelen naar PB, mail of telefoon.

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: gm567c op 14 November 2010, 01:09:26
 ;)

OK


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 24 November 2010, 23:56:50
Na wat speur werk leek de brug zoals faller hem afbeeld mij geen goed en realistisch idee. Op foto's zie ik deze bruggen minder bol en ingeklemd tussen zware stenen peilers en meestal maar 1 boog. Dit neem ik dus mee naar mijn diorama en daarom moet ik wat van de werkelijkheid afstappen en het dal smaller maken zodat ik het met 1 grote overspanning red.

Om een beeld te krijgen ben ik al een beetje begonnen:
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13887.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13888.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13889.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13890.JPG)
En de laatste foto met de nieuwe 141er erbij om een indruk te geven van het hoogte verschil.

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 26 November 2010, 00:07:27
Vandaag ben ik geheel tegen de plannen in toch uren met dit diorama bezig geweest maar heb nu wel de ruwbouw eigenlijk klaar. Het is gebouwd van kurken, blokken hout, karton, nog meer karton onder andere ook van de secondelijm verpakkingen, veel secondelijm, ook wat houtlijm, hier en daar proppen keuken papier die regelmatig aan het roken waren van de reactie met de secondelijm. Alles is aangesmeerd met een mix van zaagsel, water en houtlijm, wel makkelijk en goedkoop, maar droogt zeer langzaam. Dat laatste is misschien maar goed, zo moet ik wel wat anders doen en besteed ik de tijd tenminste aan het project waar ik het aan behoor te besteden, het stationsgebouw van m'n vader.

Hier wat foto's:
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13895.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13896.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13900.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13904.JPG)

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: gm567c op 26 November 2010, 00:32:02
Het zal wel weer goed stinken met al die secondelijm ;D

De diorama's worden bij jou in een moordtempo gebouwd,
en het ziet er weer fraai uit 8)

Af en toe lijkt modelbouw wel alchemie... rokende hellingen
van keukenpapier ;D

Mvg,

Tis


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: Bruce!!! op 28 November 2010, 13:40:54
Het zal wel weer goed stinken met al die secondelijm ;D

Men moet toch wat overhebben voor de modelbouw ;D

Gr Bruce


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 1 December 2010, 22:40:37
Na het schilderen van een spoor Z stations gebouw wat erg intensief was wilde ik ff wat anders. Dit werd uiteindelijk 4uur lang tekenen op de pc om de plattegrond van Ohstein uit te breiden tot een grote regio plattegrond t/m Warstein en een stuk van de Möhnesee.
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/normal_plattegrond_Ohstein-Warstein-_Mohnesee_versie_2.PNG)
edit: 2019, de getoonde plattegrond is een veel modernere versie als toen deze post werd geschreven

Deze zul je echt groot moeten bekijken. Wat ik met alle blauwe buslijnen wil doen weet ik nog niet, daar kan ik nog vervoerders voor zoeken of bedenken. Iets wat alleen voor lijn 97 of 98 op wat kortere termijn nodig is omdat ik een bus op het diorama wil hebben.

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: Dave van der Locht op 4 December 2010, 12:31:31
Michiel,

Ben er achter gekomen dat de upload niet het probleem veroorzaakte, maar de weergave in de forum software (SMF).
Dubbele spaties in bestandsnamen (stonden 2 spaties na 'plattegrond') vindt deze software niet zo leuk en 'vertaalt' maar 1 van de 2 spaties in URL-vriendelijke tekst zeg maar.

Ik heb dit nu even handmatig goed gezet (hernoemen geuploade bestand en aanpassen van je post).

Gr. Dave


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 4 December 2010, 18:46:16
Bedankt Dave, weer wat geleerd, zal gelijk die bestandsnaam op mijn pc ook ff aanpassen.

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 6 December 2010, 00:21:49
De afgelopen dagen ben ik tussendoor met ook met het schilderen van de basis van het diorama bezig geweest. Hier zit nu een laag verdund steen grijs op, daarna verdund donker grijs, toen wat beton grijs en nu nog een laagje verdund roest. Zo krijg ik waar het goed ingetrokken en bijna droog is een mooie niet al te grijze kleur.
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13922.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13923.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13924.JPG)

Verder ben ik met meer hobby dingen bezig geweest maar daar kom ik nog wel op terug.

Edit 0:27u: Dit (http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/17366148.jpg) is de steensoort die ik na moet gaan bootsen, dit is de toegang naar 1 van de grote steengroeves van Warstein, een kleine 20km van mijn diorama. Ik heb dus nog wat te doen ;)

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 6 December 2010, 22:23:04
Vandaag ben ik verder gaan schilderen aan de bergen en heb ik de kleur nog aardig aangepast. Daarna ben ik de eerste rails gaan leggen, schilderen en gaan ballasten. Hierna ben ik groen aangaan brengen, eerst puur vel gekleurde soepgroente zoals Tis het altijd noemt. Dit heb ik gepoogd bij te kleuren met dunne verf maar doordat het strooisel nog nat is werkte dit matig. Na het drogen doe ik dat wel. Bij overige stukken heb ik het strooisel eerst laten weken in een potje met dunne groene verf en dit op dunne houtlijm er op gelijmd. Dit ging een stuk beter en ik denk dat de kleur zo ook vrij aardig gaat zijn.
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13928.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13929.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13930.JPG)

Op het werk ben ik gister bezig geweest mijn OV kaart van NRW bij te werken met de nieuwe bedrijfjes, iets wat ik thuis verder heb afgemaakt.
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/normal_OV-modelspoorkaart_NRW_versie_20-6-2009.PNG)
Edit 2019: de getoonde tekening is veel nieuwer als tijdens het schrijven van dit bericht
Hier staan dus de vervoersgebieden van de kleine busbedrijfjes op en de standplaatsen van 2 onder aannemers die voor een aantal busbedrijven spits en scholieren ritten uitvoeren.

Bussen van Busbetrieb Möhnetal GmbH( wat tot busbedrijf van Sander gebombardeerd is) en van Busbetrieb Günter Hartmann AG( eentje van mijn die dan weer in opdracht van Busbetrieb Möhnetal rijd) zullen ook op dit diorama komen. Van de BM zal dit een Den Oudsten/Volvo B88/B10M55 worden in de 3 deurs uitvoering zoals deze ook in Twente gereden hebben maar dan in de huisstijl die Sander heeft bedacht.
(http://upload.modelspoorwijzer.net/user/16/BM GmbH Den Oudsten-Volvo B88-B10m_1291666953.PNG)
De bus van GH zal de bruin/beige gelede MB200 zijn die ik al in m'n vitrinekast heb staan. De ene onderweg als lijn 97 de ander als lijn 98.

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: Sander Lageveen op 6 December 2010, 22:35:33
Citaat
- wat tot busbedrijf van Sander gebombardeerd is

- maar dan in de huisstijl die Sander heeft bedacht

Dus! Nog vragen?  ;D

mvg,
 Sander
(TROTS! ;))


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 6 December 2010, 22:42:07
Er zijn nog wat andere bedrijfjes in de aanbieding die nog uitgewerkt kunnen worden met in samenwerking met mij. Denk daarbij aan Regiobus Erwitte GmbH, Stadtbus Warstein Belecke GmbH, Peter von Witten Bus AG en Busbetrieb Heinrich Ahlen AG.

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: gm567c op 12 December 2010, 01:59:48
Ah...

dan ben ik benieuwd welke maatschappij de halte Niederense-Bahnhof
in de dienstregeling heeft zitten :D ;)

Met vriendelijke groeten,

Tis


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 14 December 2010, 00:36:53
Helaas Tis geen van de 6, lag iets te ver uit de richting ;)

Vrijdag avond heb ik eindelijk de geschiedenis van de Ohstein Eickhoffer Eisenbahn geschreven, zie hier onder:
(http://upload.modelspoorwijzer.net/user/16/OEE Verhaal-1_1292279471.jpg)
(http://upload.modelspoorwijzer.net/user/16/OEE Verhaal-2_1292279642.jpg)
(http://upload.modelspoorwijzer.net/user/16/OEE Verhaal-3_1292279689.jpg)
(http://upload.modelspoorwijzer.net/user/16/OEE Verhaal-4_1292279723.JPG)
Met dank aan Sander voor het omzetten van word naar afbeeldingen.

Groetjes MichielTitel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: gm567c op 14 December 2010, 01:05:02
Sja... dat wordt dus lopen of
eigen vervoer voor de treinreizigers
die in Niederense uitstappen... :P ;D

Is weer een mooi uitgewerkt artikeltje.
Ik heb gisteren ook wel een leuke lokaalspoorervaring gehad,
was n.l. naar Bad Bentheim gereisd met de nieuwe treinverbinding
en voor de gelegenheid reed er een Talent ook tussen Bad Bentheim
en Nordhorn, over het BE-spoor :)

In Nordhorn waren nog wat mensen die demonstreerde voor een officiele
spooraansluiting met Bad Bentheim, en wie weet komt die er ook,
er was in ieder geval een fraaie halte gemaakt bij het bad van Bentheim ;D

Mvg,

Tis


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 17 December 2010, 00:46:10
Vandaag heb ik weer eens verder gewerkt en redelijk grote stappen gemaakt. De brug staat, de rails ligt en is geballast, ik heb heel veel struikjes geplaatst. Verder heb ik nog aan het water gewerkt, daar zit nu de 2e laag glans vernis overheen. Ik ben ook nog met wat boompjes bezig geweest van materiaal voor ik dacht rietkragen in h0 dat ik van Jaap vriend op Rijswijk kreeg om eens uit te proberen. Dit moet ergens op de hellingen een plekje gaan krijgen.
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13953.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13952.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13955.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13956.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13957.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13958.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13959.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC13960.JPG)

Tot zover voor vandaag, groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: gm567c op 21 December 2010, 01:13:27
Is weer een mooie dio geworden...

Waar is het huisje gepland?

Mvg,

Tis


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 21 December 2010, 19:27:40
Hoi Tis, het huisje is gepland op het open stuk links naast de brug op de één na onderste foto in mijn vorige post.

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 23 December 2010, 22:40:06
Het huisje komt er toch niet want ik ben met een nieuw huisje bezit dat iets mooier past al word het deels met die ook krap.
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC14062.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC14063.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC14064.JPG)
Ik heb zoals te zien is een bak van een umbau 3asser gebruikt. Verder heb ik div. stukjes muurplaat gebruikt, stukje flatkabel, latje 2x2mm hout en een stuk kunststof hout imitatie en een houten deur. Er komen nog wat kleuren bij en andere kleuren worden door verouderen nog afgezwakt.

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 24 December 2010, 15:34:55
Gister avond heb ik nog verder gewerkt aan dat huisje en ben ik van een oude goederenwagenbak een schuurtje gaan maken. Dit heb ik vandaag verder afgemaakt waarna ik het vlak waar ze moesten komen te staan heb uitgevlakt met oasis strooisel. Hier heb ik de gebouwtjes dan weer in geduwd.
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC14065.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC14066.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC14067.JPG)
Ik kan er nu pas weer mee verder als het droog is en bij oasis duurt dat wat langer als bij zand bijvoorbeeld.

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: gm567c op 24 December 2010, 19:27:07
Mooie keetjes op een fraai gestort betonnen vloertje ;D

Fijne Kerst toegewenst :D

Tis( die ingesneeuwd zit in Enschede)


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: Kevin klercq op 25 December 2010, 22:19:29
Dat is een gaaf wagonhuisje michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 28 December 2010, 00:20:10
Hoi Kevin en Tis bedankt voor jullie reactie.

Vanavond ben ik eindelijk eens begonnen met de 2 treinen voor dit diorama.

Dit word de ex. omBC:
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC14072.JPG)

Dit word de nieuwe NDS 2700:
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC14073.JPG)

Deze moet er net zo uit gaan zien als de 4 die ik al eerder gebouwd heb:
(http://upload.modelspoorwijzer.net/user/16/NDS 2702 R47 Soest-Beleke-Brilon Wald u_1293488199.JPG)

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: Bjorn van der Meulen op 28 December 2010, 01:22:14
Het diorama ziet er al machtig uit! En die 2700 lijkt wel op een kruising tussen DM '90 en een 628?

mvg Bjorn


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 28 December 2010, 13:18:32
Hoi Bjorn, die NDS2700 is eigenlijk een enkele versie van de Br628.4. De DB is in 1974 begonnen met de prototypes voor motorwagen Br627.0( 8 stuks) en 2 delige treinstellen Br628.0( 12 stuks). Deze waren bedoelt om op termijn o.a. de railbussen op zijlijnen te vervangen. Deze eerste serie is nog geleverd met automatische koppelingen, later zijn ze omgebouwd naar normaal stoot en trekwerk.

Deze NS en DSB wadlopers zijn uit deze prototypes door ontwikkeld net als de volgende DB prototypes. De DB kreeg in 1981 de prototypes Br627.1( 5 stuks) en 628.1( 3 stuks). Hierna is de ontwikkeling van motorwagen jaren verlaten en uit de Br628.1 is de eerste grote serie Br628.2 door ontwikkeld die vanaf 1986 zijn geleverd. Vanaf 1992 kwam daar de volgende door ontwikkeling Br628.4 bij dit is de grootste serie. Opvallend aan deze stellen is dat ze 1m langer zijn doordat de midden balkons zijn vergroot. Een enkele deur midden in het treinstel bleek onvoldoende om reizigers snel genoeg in en uit te laten stappen waardoor er voor is gekozen hier dubbele deuren te plaatsen.

Waar de Br628.0 nog beide bakken gemotoriseerd had hadden de latere versies een enkele zwaardere motor en was er slechts 1 bak aangedreven. Voor een aantal lijnen vooral rond Alzey bleek dit niet voldoende. Uit 1 Br628.2 en een aantal Br628.4's zijn dan ook Br629 omgebouwd waarbij het stuurstandrijtuig ook werd gemotoriseerd.

Zie voor meer technische gegevens en foto's: hier (http://www.railfaneurope.net/list/germany/germany_db_del2.html) en hier (http://www.railfaneurope.net/list/germany/germany_db_mu.html)

Aangezien de DB dus al met de ontwikkeling van motorwagens bezig is geweest bood dat mij mooi de gelegenheid bij het NDS materieel terug te keren naar dat idee en zowel 2 delige stellen als motorwagens in het NDS materieelpark op te nemen. Zo kan de NDS op de rustigste lijnen met losse motorwagens rijden en afhankelijk van de drukte op andere lijnen met 2x2700 of 2700+2800 of 2x2800. Die laatste 2 combi's heb ik gepland op de R46 Ohstein-ND Holzhausen-ND Hbf-Paderborn Hbf v.v., 2x2700 heb ik gepland in de R48 Paderborn Hbf-Büren-Brilon v.v. en de losse in de via dit diorama rijdende R47 Soest-Belecke-Brilon v.v. Totaal heeft de NDS daarvoor 20 2700tjes nodig en 10 2800tjes incl. reserve en onderhoud.

Zie verder ook het Vervoersplan NDS Neu Dalhausen (http://upload.modelspoorwijzer.net/user/16/Vervoersplan NDS Neu Dalhausen_1293534980.doc)

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 29 December 2010, 00:34:48
Vanavond toch maar eens verder geschuurd aan m'n omBC, deze is nu aardig in vorm en mooi glad:
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC14074.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC14075.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC14076.JPG)
Volgende stap is het maken van de draaistellen en de verhoging in het dak wat ik met karton of dun hout ga doen.

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: Kevin klercq op 29 December 2010, 23:10:47
Jouw modeltreinen zijn wel veel goedkoper als plastic treinen ;D


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 30 December 2010, 00:26:11
Ja goed he en het mooie ze kloppen beter als de gemiddelde meuk van sommige dure modelspoor fabrikanten ;) Plus dat de meeste soorten treinen toch niet in model/spoor N te koop zijn ;)

Groetjes MichielTitel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: Bjorn van der Meulen op 1 Januari 2011, 22:48:10
Hoi Michiel,

interessant, die info over de 2700! Ik heb nooit zo'n 627 met zo'n kop gezien?

mvg Bjorn


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 1 Januari 2011, 22:57:28
Nee dat klopt want de ontwikkeling is na de Br627.1 gestopt en deze kop is vanaf de .2 serie ingevoerd en die is er dus alleen als Br628.2 enz. geweest.

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 19 Maart 2011, 21:46:11
Vanavond ben ik weer eens met dit diorama aan de gang gegaan, ik ben van uitgebloeide bloemen die ik vorige week van een struik heb geknipt bomen aan het maken.

De droogbloemen heb ik ingespoten met spuitlijm, bestrooit met strooisel, dit nogmaals herhaald en toen ingespoten met haarlak. Nadat dit droog was heb ik de stammen geschilderd met donker grijs, zand en donker grijs/bruin. Dit alles niet geheel dekkend zodat de kleuren door elkaar heen schijnen.
Edit: Sander, dit stuk bouwbeschrijving is vooral voor jou, want dit is het zelfde spul als wat ik je op Rail gegeven heb ;).

4 stuks zijn nu klaar en ik heb er nog 10 in aanbouw.
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC14576.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC14570.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC14568.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC14569.JPG)

Ik bedenk me net dat het misschien beter is dat ik eerst de weg afmaak voor ik de heuvels helemaal beplant, anders kan ik daar misschien niet meer bij.

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 20 Maart 2011, 15:15:14
Gister avond ben ik tot na 0.00u door aan het werken geweest, en vanmiddag heb ik nog wat struiken geplaatst.
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC14577.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC14578.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC14579.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC14580.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC14581.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC14583.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC14584.JPG)

Helaas komen er geen bussen op dit diorama, de weg is er te smal voor. Ik heb de bus routes maar een stuk op geschoven. Het weg verkeer blijft bij een enkele auto en voetganger( iemand van het huis er boven ofzo).

Daarnaast moeten de herten er nog in en moet ik het materieel nog afmaken.

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 22 Maart 2011, 16:41:01
Gister en vandaag ben ik bezig geweest met het afmaken van mijn omBC, deze had ik op Rail bestikkerd maar hij moest nog verder af gemaakt worden.
Ik ben vanmiddag vooral met sterk verdunde verf aan het spelen geweest om de wagen een uitgeleefd uiterlijk te geven. Eerst heb ik alles waar geen stikkers zaten van 3 laagjes heel dun beton grijs voorzien om alle kleuren lichter te maken en af te zwakken. Hierna volgde 1 tot 3 laagjes dun vuil, omdat dit keer ook de stikkers meegenomen moesten worden heb ik het voor de stikkers nog sterker verdunt tot dat het echt vuil water was. Dit moet je echt heel voorzichtig en met een bijna droog penseel aanbrengen. Deze keer ging het door heel goed opletten en heel voorzichtig doen net goed maar er komt heel snel te veel op.
Roest heb ik op de zelfde manier aangebracht en alleen roet aanslag heb ik met een kwastje gedaan.

Dit is dan het resultaat, de OEE 5, ex. NS 2908, ex. NS 103:
(http://upload.modelspoorwijzer.net/user/16/OEE 5, Ex_1300804271.JPG)

(http://upload.modelspoorwijzer.net/user/16/OEE 5, Ex_1300804723.JPG)

(http://upload.modelspoorwijzer.net/user/16/OEE 5, Ex_1300804755.JPG)

(http://upload.modelspoorwijzer.net/user/16/OEE 5, Ex_1300804775.JPG)

Ik heb de wagen inmiddels op het diorama gelijmd, foto's hiervan en van het verouder werk wat ik gister nog aan wat hekwerk heb gedaan volgt later.

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: Kippenlijntje op 25 Maart 2011, 15:59:47
Heey Michiel.

Je bent lekker bezig zeg en dat ziet er grandioos uit! :)
De bomen en het bos is ook super tof gedaan en daar heb je een geweldig sfeertje van gemaakt.
Ga zo door. :D

groetjes,

Antal


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 13 Oktober 2011, 14:48:52
Vandaag heb ik eindelijk dit diorama eens afgemaakt. Hiervoor moest ik 1 NDS motorwagen afmaken, een tractor met aanhanger plaatsen, een busje een beetje mooier maken, verouderen en plaatsen, nog wat poppetjes plaatsen en de buitenkant van het diorama schilderen met dit als resultaat:
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC16442.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC16443.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC16444.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC16445.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC16446.JPG)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC16447.JPG)

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: Sander Lageveen op 13 Oktober 2011, 16:13:06
Netjes Michiel!!

Ook leuk: door het zonlicht op het treinstel op de brug lijkt het net of deze op alle foto's voorbij raast.

mvg,
 Sander


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 6 April 2019, 00:09:05
Dit diorama is iets van 2 jaar terug verkocht aan een vriend van mij en hij zou er een stolp overheen maken maar dat is door tijdgebrek nog niet gebeurd. Nu krijg ik een extra aquarium van een andere vriend waardoor ik met aquariums kan schuiven. Daar op heb ik voorgesteld hier een aquarium overheen te zetten. Dat is een 50x30cm aquarium en dat is een stuk groter dan dit diorama van 30x22cm. Nu hebben we besloten dit diorama uit te bouwen en daarmee ben ik gelijk begonnen.
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC34933.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC34934.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC34935.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC34937.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC34938.jpg)

De bedoeling is het bestaande landschap door te trekken in de nieuwe delen. Voor de precieze invulling moet ik me nog weer even gaan verdiepen in hoe het diorama in het landschap ligt.

Er zijn veel bomen met schade inmiddels, die moet ik verwijderen en vervangen door nieuwe. i.v.m. de beschikbare ruimte hier in huis probeer ik dit wel zo snel mogelijk af te hebben.

Word dus weer vervolgd, groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 6 April 2019, 17:01:09
Ik heb de doos met stukken XPS schuim weer eens voor de dag gehaald en daarmee het diorama vol gepuzzeld.
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC34939.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC34940.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC34941.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC34942.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC34943.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC34944.jpg)

Er komt nu ook een weg op die in de oorspronkelijke uitvoering niet paste maar nu op een hoek net wel past.

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 7 April 2019, 17:02:41
Vanmiddag heb ik de boel aangesmeerd met een mix van muurverf en stucpasta en daarna alles nat op nat ingestrooid met bosbodem, een gras mix en wat spul voor een onverharde weg. Daarna heb ik de rails gelegd en ook die gelijk ingestrooid met zand en een gras mix en die hoofdzakelijk met verdunde verf gelijmd.
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC34948.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC34949.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC34950.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC34951.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC34952.jpg)

Ik heb ook nog zat andere dingen gedaan maar dat komt vandaag en/of morgen in andere topics wel aanbod.

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 12 April 2019, 00:20:59
Ook aan dit diorama heb ik aardig doorgewerkt, alle kapotte bomen heb ik verwijderd en de overige bomen ook. De bomen die nog bruikbaar zijn zijn in revisie en hebben als eerste een flinke laag nieuwe haarlak gekregen zodat ze niet meer uitvallen. Daarna moet ik wat kwetsbare punten verstevigen met houtlijm.

Ook heb ik de OEE motorwagen verwijderd die staat nu in mijn vitrinekast omdat ik die graag zelf wilde hebben en het bouwen van een MAK motorwagen makkelijker is als zo'n stroomlijn kop.

Verder heb ik met een vriend van mij bedacht dat dit diorama ook wel een soort beeldentuin kan gebruiken. Bij het huis wat uit een rijtuig en wagenbak bestaat komen wat koperen beelden waarvoor ik aliens gebruik die vorig jaar in Den Haag heb gekocht. Omdat ik bij die poppetjes wat dingen weg moest snijden moet ik ze wel eerst schilderen voor ik ze kan verouderen.

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC34971.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC34972.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC34973.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC34974.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC34983.jpg)
De 2 donkere vlakken heb ik opnieuw aangesmeerd om het hoog genoeg te krijgen voor het wegdek.

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC34984.jpg)

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 20 April 2019, 00:06:24
Ik zie dat ik wat foto's betreft wat achter loop. Ik heb nu alleen 2 foto's van een schakelhuis voor de overweg( de overweg zelf valt direct buiten het diorama). De basis is een opzetstuk voor een kruissleutel waar je oorspronkelijk een schroevendraaier ding in kan steken. Toen ik lang geleden nog in het Nederlands Openlucht Museum werkte heb ik een aantal van die dingen gekregen en de laatste 7 die ik nog heb ben ik gelijk allemaal maar aan het opbouwen.
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35000.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35006.jpg)

Morgen of zondag zal ik wat meer foto's maken, ik had ondertussen ook nog wat extra dennenbomen aangepast maar ik moet nu nog wel een lading loofbomen maken.

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 24 April 2019, 23:24:03
Ik heb vandaag wat bomen gemaakt tot dat de spuitlijm op was. Ik hoop dat ik nu genoeg bomen heb om dit diorama van bomen te voorzien.
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35012.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35013.jpg)

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 27 April 2019, 03:08:59
Vandaag heb ik overdag zoveel mogelijk voorbereidend werk gedaan zoals de aliens/beelden op hun plek zetten, bomen nog wat bijwerken en veel struiken plaatsen. De afgelopen 3 uur heb ik vooral besteed aan bomen planten.
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35014.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35015.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35016.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35017.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35018.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35019.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35020.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35021.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35022.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35023.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35024.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35025.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35026.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35027.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35028.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35029.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35030.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35031.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35032.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35033.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35034.jpg)

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 29 April 2019, 11:55:54
Gister heb ik aan de detail aankleding van de overweg gewerkt, knipperlicht met andreaskruis geprint en gemaakt en een overwegboom waarvan ik van de boom zelf maar een heel klein stukje kan weergeven en daarnaast nog een sein wat de machinist vertel of de overweg wel of niet in werking is. Omdat de afstand tussen dat sein en de overweg meer als 5% korter is dan de remweg afstand moest er een driehoekig wit bordje bij op onder aan de paal.
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35035.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35036.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35038.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35039.jpg)

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 30 April 2019, 23:34:02
Vandaag heb ik ook aan de aankleding van dit diorama gewerkt. Ik heb 3 auto's van lampen en nummerborden voorzien en de belijning op de weg bij de overweg aangebracht. Een ander stuk weg heb ik nog wat bij gekleurd zodat het meer met het aangrenzende stuk overeenkomt. Verder heb ik nog wat dingen verouderd en ik ben begonnen het diorama opnieuw af te lakken.
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35049.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35051.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35052.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35053.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35054.jpg)

Morgen moet ik dit diorama wel kunnen afronden en dan mag hij zo snel mogelijk weg.

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 1 Mei 2019, 12:00:49
Het diorama is nu af:
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35055.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35056.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35057.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35059.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35060.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35062.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35063.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35064.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35065.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35067.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35068.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35069.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35070.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35071.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35072.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35074.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35075.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35076.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35077.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35078.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35079.jpg)

Nu moet ik nog zien dat ik het aquarium er overheen krijg, sommige bomen hangen iets naar buiten dus die moeten er even van overtuigd worden dat het toch echt gewenst is dat ze even meewerken en er ook in gaan.

Groetjes Michiel


Titel: Re:Ohstein Eickhoffer Eisenbahn
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 1 Mei 2019, 13:01:47
Het aquarium ging er makkelijker overheen als verwacht, hier nog wat foto's:
(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35080.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35081.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35082.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35083.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35084.jpg)

(http://neudalhausenstadbahn.nl/gallerij/albums/OEE%20diorama%20Mohnetalbrucke/DSC35085.jpg)

Groetjes Michiel