Modelspoorwijzer.net - Forum

Algemeen => Mijn baan => Topic gestart door: Matthijs op 24 Februari 2010, 21:30:22Titel: Zandhoek naar Rommeldam
Bericht door: Matthijs op 24 Februari 2010, 21:30:22
Dit topic zal ik gebruiken om de bouw van mijn modulebaantje te laten zien. Door middel van teksten en foto's wil ik de bouw beschrijven. Door de bouw hoop ik foto's en artikelen te maken van hoe ik bepaalde dingen heb aangepakt tijdens de bouw.

Algemene gegevens:

Titel:Zandhoek naar Rommeldam
Land :Nederland  
Schaal / Systeem :H0 Digitaal Motorola 3-rail
Tijdperk:ca. IV en V
Afmetingen:ca. 320 x 60 cm (modules: 2x 100 x 60cm en 1x 120 x 60cm)
Aanvangbouw:medio 2009

Van Zandhoek naar Rommeldam is een klein modulebaantje. Er zal tussen een schaduwstation genaamd "Rommeldam" en een zichtbaar kopstationnetje "Zandhoek gependeld worden. Zandhoek is het eindpunt van een enkelsporig lijntje. Het materieel bestaat voornamelijk uit treinstellen en een enkele goederentrein.

Binnenkort foto'sTitel: Re:Zandhoek naar Rommeldam
Bericht door: Matthijs op 4 Oktober 2010, 09:50:31
De bouw van dit baantje gaat gestaag door. Het zal vooral een experimenteel baantje worden om verschillende technieken uit te proberen en onder de knie te krijgen.

Het baantje zal bestaan uit 2 modulebakken met aan beide kanten een uithaalspoortje. Tijdens de bouw tot nu toe ben ik al tegen dingen aangelopen die ik op een volgende modulebaan anders ga doen. Ik leer nu al een hoop van dit baantje.

De ideeen voor een volgend modulebaantje heb ik al. Dit zal een plan worden gebaseerd op het sporenplan van station Maassluis.

mvg,

Matthijs


Titel: Re:Zandhoek naar Rommeldam
Bericht door: Sander Lageveen op 4 Oktober 2010, 22:22:43
Matthijs,

probeer het een en ander eens met tekeningen en/of foto's te verduidelijken.
Je bent nu al redelijk op weg en ik ben wel nieuwsgierig....

mvg,
 Sander


Titel: Re:Zandhoek naar Rommeldam
Bericht door: Matthijs op 22 Februari 2012, 14:37:47
De bouw van dit baantje is inmiddels stopgezet door een recente verhuizing. Alle treinen en toebehoren zitten nog in verhuisdozen.

Ideeen voor een nieuw baantje zijn er ook inmiddels. Als voorbeeld heb ik het baanplan genomen van "Kleverdam" van Maurice (topic op Beneluxspoor en deze aangepast naar mijn eigen wensen

Het formaat van het baantje zal 240x40 cm bedragen. Dit zijn ook weer DHZ normen. Ik heb gekeken of het in plaats van 40 ook 50 of 60 kon worden maar de ruimte bleek hier voor beperkt. Maar met 40 cm kan ik oook aardig uit de voeten.

Als railmateriaal ga ik C rails van marklin gebruiken en de aansturing gaat via de MultiMaus van Roco. Qua treinen komen er alleen korte treinen te rijden. Max is een twee delig treinstel of een lok met 2 a 3 goederenwagens

Met het baanplan ben ik nog bezig in AnyRail. Als het baanplan klaar is zal ik hem in dit draadje posten.

Groet,

MatthijsTitel: Re:Zandhoek naar Rommeldam
Bericht door: Sander Lageveen op 22 Februari 2012, 15:27:19
Goed nieuws Matthijs, nu doorpakken en bouwen!!!

mvg,
 Sander