Modelspoorwijzer.net - Forum

Algemeen => Modelspoor => Topic gestart door: Sander Lageveen op 27 Februari 2016, 17:08:10Titel: Exact-Train autotransporters
Bericht door: Sander Lageveen op 27 Februari 2016, 17:08:10
Al tijden ben ik bezig om een Volkswagen trein uit 1973 na te bootsen. Naast een 14-tal Roco autotransporters kwam ik via documentatie erachter dat de Exact-Train autotransporter met nummer EX2005A tm D in dezelfde trein zaten. Gezien de aanschafsprijs van deze wagen, variërend van 75 tot 80 euro in de reguliere handel, er eerst nog maar eens goed over nagedacht, mede door het feit dat ik graag 4 extra wagens wilde voor mijn trein, een best wel dure aangelegenheid dus.

Onlangs over stag gegaan en er één gekocht. Vol verwachting de doos los gemaakt en de boel eens bekeken. Een prachtig vormgegeven wagen met alles erop en eraan, prima opdrukken en een solide hekwerk. Zo zie ik het graag, te meer daar dat bij Roco nog wel eens te wensen over laat.
Goed gestemd pakte ik het formulier met daarop de tekening van de losse onderdelen er eens bij en ging aan de slag, althans dat dacht ik.

Ik pakte wat koppelingen erbij welke ik altijd gebruik, namelijk de Profikoppeling van Fleischmann, die klik je er makkelijk in. Mooi! Bij het heen en weer bewegen van de koppelingsboom haperde het ding geregeld. Ik denk dat dat in een rijdende trein geen problemen zal geven, maar een goede constructie is het zeker niet.

Ik ging verder met de losse onderdelen. Een raamwerk met zwarte onderdelen, waar te plaatsen? Geen idee. Staan niet op de bouwtekening.
De slangen proberen op te hangen aan de wagen. Niet mogelijk, sommige onderdelen passen niet in de daarvoor bestemde gaten, voor andere onderdelen zijn de bevestigingsgaten te groot. Met een lange rijdende trein is het ook niet mogelijk om met dergelijke garnituur te kunnen rijden)
Daarna volgens de tekening onderdeel 4 en 5 eens geprobeerd te plaatsen. De gaten hiervoor zijn vierkant, de nokjes aan de onderdelen zijn rond. HUH?! De nokjes zitten zelfs te dicht bij elkaar, of de gaten te ver uit elkaar, dat kan natuurlijk ook.

Wat hoopvol begon eindigde in een ware desillusie! 76 euro voor deze wagen betaald wat het bij lange na niet waard is! De overige 3 wagens die ik inmiddels ook had besteld dan ook maar afbesteld. Te veel geld voor te weinig goede kwaliteit. Bah! Bittere nasmaak aan overgehouden. Nu nog proberen of ik deze wagen terug kan doen naar de winkelier want deze wagen in mijn collectie is een pijnlijke beleving van de hobby die ik echter graag met plezier beleef.

Diep, diep teleurgesteld in Exact-train. Ik wens ze veel succes met de verkoop van deze wagens en ik hoop van harte dat anderen ze wel kopen maar ik raad de autotransporter van Exact-train echt iedereen af, zeker voor deze prijs!


Titel: Re:Exact-Train autotransporters
Bericht door: Noordwaarts op 27 Februari 2016, 17:26:09
Volgens mij heeft Mispoes ook zo'n wagen? Of is dit nou een andere?

mvg,
Gert


Titel: Re:Exact-Train autotransporters
Bericht door: Jakop de Bruin op 27 Februari 2016, 18:05:26
Klopt (http://forum.modelspoorwijzer.net/mijn-trein/volkswagen-(vw)-trein-jaren-'70/msg22403/#msg22403), maar zeer enthousiast is hij daar nog steeds niet over.
Uit mijn hoofd ging het eerste exemplaar ook retour winkel met diverse gebreken.


Titel: Re:Exact-Train autotransporters
Bericht door: Chris van Diesen op 28 Februari 2016, 16:02:40
Tja...in de laatste MIBA staat al de zoveelste waarschuwing naar de lezers over Zo-Ongeveer-Train.