Modelspoorwijzer.net - Forum

Algemeen => Modelspoor => Topic gestart door: irene op 6 September 2014, 16:29:08Titel: Goud kleurige Arnold rapido locomotief + 2 wagons
Bericht door: irene op 6 September 2014, 16:29:08
Hallo,
Wij hebben uit een erfenis een goudkleurige locomotief + 2 wagons gekregen (rond 1985)
Onder de wagon staat Arnold Rapido West Germany.Ons is verteld dat deze van bladgoud zijn gemaakt??
Kan iemand ons vertellen hoe oud ze zijn en of ze echt van bladgoud zijn of goudkleurige verf?Heb al overal op internet gezocht maar niet te vinden.


Titel: Re:Goud kleurige Arnold rapido locomotief + 2 wagons
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 6 September 2014, 16:43:42
Hoi Irene, Arnold staat onder andere bekend om z'n gouden modellen die ze in het verleden hebben uitgebracht. Deze zijn bekleed met een heel dun laagje bladgoud je zou eens hier (http://www.modellbahn-spur-n.de/mgneuheitenauswahl.php?firma=ARN) op de spoor-N databank kunnen kijken of je de betreffende modellen kan vinden. Op de gelinkte pagina kan je per jaar kijken welke modellen zijn uitgebracht, je zult ze vinden bij de "sondermodelle"onder vermelding van "Goldmodell".

Groetjes Michiel


Titel: Re:Goud kleurige Arnold rapido locomotief + 2 wagons
Bericht door: irene op 6 September 2014, 19:23:24
Hallo Michiel,
Dank je wel voor je antwoord.We gaan gelijk op deze pagina kijken.Hebben geen verstand van modelspoor en zijn voornemens ze te verkopen.Liggen bij ons in een doosje en doen er niets mee.Hier kunnen we opzoeken uit welk jaar ze zijn,dus nogmaals bedankt.

Met vriendelijke groet
Irene.


Titel: Re:Goud kleurige Arnold rapido locomotief + 2 wagons
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 7 September 2014, 21:48:48
Ik heb nog wel een idee hoe je aan een prijs indicatie zou kunnen komen voor verkoop of ze misschien zelfs direct kunnen verkopen maar dat stuur ik even via PB.

Groetjes Michiel