Modelspoorwijzer.net - Forum

Algemeen => Scenery => Topic gestart door: richard op 13 Juni 2010, 07:54:44Titel: brugbouw
Bericht door: richard op 13 Juni 2010, 07:54:44
Hallo allemaal.

Voor mijn baan heb ik in de toekomst een overspanning nodig van zo'n 60cm. Nu is dit niet zo spannend. Maar het volgende: ik wil graag bovenleiding op mijn baan. Heeft iemand een idee? Het betreft hier een uitneembaar stuk zodat ik in het midden van mijn baan kan komen. op deze korte zijde komen 2 van zulke overspanningen. Maar een is een hele simpele omdat deze vanuit de klimspiraal gelijk een ontzichtbaar gedeelte in gaat en dus geen bovenleiding behoeft. Heb zelf al zitten denken aan twee bruggen  waar een stukje bovenleiding onder mist maar zijn er nog andere (misschien betere) ideeen.

Met vriendelijk groet,
Richard


Titel: Re:brugbouw
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 13 Juni 2010, 09:23:01
Richard je zou bij de overgangen van die brug moeten werken met een dubbele bovenleiding of een klein U vormig profiel dat iets uitsteekt en over de rijdraad op de baan heen valt. Als je dat goed afschuint merkt je sleepstuk er niks van en glijd er lekker onderdoor.

Bij een dubbele draad zijn die iets krom naar boven gebogen zodat ze boven de rijdraad op de baan beginnen. Die komen dan direct links en rechts van die rijdraad te hangen en sluiten hem op en lopen dan 1cm samen en dan kan die middelste rijdraad naar boven weg buigen.

Groetjes Michiel


Titel: Re:brugbouw
Bericht door: richard op 13 Juni 2010, 11:11:19
das wel erg goed idee van je.

Richard


Titel: Re:brugbouw
Bericht door: neudalhausenstadbahn op 13 Juni 2010, 16:41:41
Het idee is niet van mij, ga maar eens bij echte beweegbare bruggen en andere aparte bovenleiding constructies kijken ;)

Groetjes Michiel


Titel: Re:brugbouw
Bericht door: richard op 13 Juni 2010, 16:48:44
Nee okee het idee is niet van jou. maar jij brengt het wel naar voren. dus het is jou idee.

Richard ;D