Modelspoorwijzer.net - Forum

Wiki => Vragen en opmerkingen => Topic gestart door: Jphmadjan op 29 Oktober 2013, 20:03:15Titel: Fleischmann profi-boss
Bericht door: Jphmadjan op 29 Oktober 2013, 20:03:15
Goedenavond, ik ben nieuw op dit forum en heb een vraag over de profi-boss die ik pas heb overgenomen met een fleischmann 218 loc met dcc.
Mijn vraag is of je ook een loc kunt laten rijden die niet digitaal is. De analoge loc die ik op de rails plaatste bromde alleen maar. Wat mij verraste is dat ik aan de uitgang van de aansluitdraden op de rails een wisselspanning meet en niet de verwachtte gelijkspanning? Voor alle duidelijkheid ik heb een gelijkstroomsysteem en loc

Mvg jphmadjan


Titel: Re:Fleischmann profi-boss
Bericht door: Sander Lageveen op 29 Oktober 2013, 21:10:46
Beste Jphmadjan,

Welkom op dit forum!

Je meet misschien een wisselspanning maar dat komt omdat je eigenlijk een blokspanning meet. Die blokspanning is het digitale signaal.

Een analoge loc kan niet rijden op een digitaal signaal. Het gebrom wat je hoort is ook niet goed. Gelieve niet weer doen, daar het systeem daar niet voor bedoeld is.

Wil je analoog en digitaal door elkaar gaan rijden zul je toch aan een ander systeem moeten gaan denken.
De analoge loc is echter prima om te bouwen naar een digitale loc hoor!

Hoe zo iets in zijn werk kan gaan kan je hier vinden;
http://wiki.modelspoorwijzer.net/index.php/Categorie:Ombouwen_en_digitaliseren_locomotieven (http://wiki.modelspoorwijzer.net/index.php/Categorie:Ombouwen_en_digitaliseren_locomotieven)

Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust.

Mvg,
 Sander


Titel: Re:Fleischmann profi-boss
Bericht door: Jphmadjan op 29 Oktober 2013, 22:09:06
Beste Sander, bedankt voor je antwoord. Heel duidelijk, ik zal mijn oude loc ombouwen naar digitaal. Het betreft een Rivarossi dubbeldekker. Niet echt een toptrein maar ziet er erg leuk uit.
Mvg Jphmadjan