Modelspoorwijzer.net - Forum

Wiki => Vragen en opmerkingen => Topic gestart door: Jan-Peter op 28 December 2010, 01:30:00Titel: Ideeen voor de wiki met betrekking tot digitale ombouw verslagen.
Bericht door: Jan-Peter op 28 December 2010, 01:30:00
Heren, en dames,

Na mijn eerste ombouw verslag, heb ik even nadrukkelijker verder gekeken naar de andere verslagen.
Wat opvalt dat elk artikel zijn eigen opmaak en eigen headers\subitems gebruikt. Hier is natuurlijk niks mis mee, maar het terug zoeken, naar bepaalde ondergeschikte onderwerpen is wat lastig.

Ik gooi zomaar eens een balletje op en sta open voor allerlei goede ideeen, maar wat dachten jullie van een 'standaard' indeling als:

Algemeen:
Waarschuwingen:
Benodigdheden:
Ombouw:
Decoder settings:
Overige media:


ff Een iets uitgebreidere verklaring van de punten.

Algemeen:

In dit stuk tekst wordt het orginele model kort besproken. Daarnaast kan je hier de reden voor de ombouw kwijt. Geef hier ook aan voor wie je het stukje schrijft (Beginner, gevorderde, expert)

Waarschuwingen:
Naast de algemene opmerkingen in het algemene ombouw artikel, zijn er zaken waar je specifiek rekening mee moet houden. Hoe zit het met garantie, heb je bepaalde gevaarlijke apparaten nodig.

Benodigheden:

Een standaard tabel (?) met benodigde gereedschap. Inschatting van de moeilijkheidsgraad (makkelijk, de volgende stap, routine, uitdagend, ingewikkeld).

Ombouw:
Hier kun je dan stap (of stappen tegelijk) de ombouw laten zien. Al naar gelang de doelgroep, met meer of minder tussen stappen. Voor beginners bv waar de schroevendraaier tussen de behuizing en het chassis zet, maar voor gevorderde bijvoorbeeld alleen de plekken waar het mis kan gaan (iets dat af kan breken etc).

Decoder settings:

Geef hier aan welke decoder je gebruikt hebt en welke cv's zijn aangepast. Dit zou dan evt verder aangevuld kunnen worden door mensen met andere decoders. Ik denk dan aan iets als een tabel.

Overige media:
Hier kan je dan de digitale decoder bestanden, plaatje voor Koploper, plaatje voor de Viessmann Commander, plaatje voor de Ecos-sen, Koploper lok export etc kwijt. Of je zet hier een embedded youtube filmpje neer, van het eind resultaat.

Hoe maken we het makkelijk om aan deze of andere indeling te voldoen? Ik zelf zit te denken aan twee sjablonen die media wiki beheerst; in de eigen wiki taal, en een HTML versie. Maak deze sjablonen downloadbaar zodat je niet de hele tijd een verbinding met het internet hoeft te hebben.

Zoals gezegd: dit is zomaar een eerste idee. Ik neem aan dat er genoeg op- en aan-merkkingen zijn dus ... ;D

Jan-Peter


Titel: Re:Ideeen voor de wiki met betrekking tot digitale ombouw verslagen.
Bericht door: wil op 3 Juni 2012, 22:39:46
Jan -Peter , prima van opzet.

Decoder cv info zal ik zeker wel gebruiken .

Misschien een tip nu staan de hoofdgroepen op status van belang ,maar misschien gewoon op alfabet.

Bij aanpassing of uitbreiding mogelijk beter.

wil.