Zoeken

 
Geavanceerd zoekenWelkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: 
Wachtwoord:
Sessielengte:

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenDigitaalTopic: Kleine stapjes maken met virtueel rijden in Rocrail
Pagina's: [1]   Omlaag
Print
Auteur Topic: Kleine stapjes maken met virtueel rijden in Rocrail  (gelezen 7309 keer)
0 geregistreerde gebruikers en 1 gast bekijken dit topic.
Zilte
Sr. Member

Offline Offline

Schaal: Anders
Systeem: Anders
Berichten: 290


« Gepost op: 6 Februari 2021, 10:00:13 »

Mijn volgende test is een enkelsporig baantje met twee keerlussen. Eerst heb ik 1 blok tussen de keerlussen gehad en 1 blok van de keerlus zelf, dus samen drie blokken. In de menubalk bij 'Tabellen' bij de melders tabblad 'Index' alle melders een eigen adres gegeven (door op adres te klikken) en de try-out. Maar het werkte niet, want ik kreeg de foutmelding dat de wissels niet werden herkend. Dus de handleiding ingedoken en geleerd, dat de wissels een unieke naam moeten hebben (was al door Rocrail toegekend) en in de interface een eigen poort. Dit aangebracht en het werkte.
Natuurlijk smaakt dat naar meer en dus werden de keerlussen voorzien van twee blokken en het spoor ertussen ook. Maar concreet maakt dat voor het rijden met 1 loc niets uit.
Toen in de keerlussen een parallelspoor gemaakt. Alle instellingen gedaan en ook het werkte prima.
Voor mijn eigen baan moeten de keerlussen in 1 richting worden bereden, dus maar eens uitvogelen hoe dat werkte. Dat koste wat tijd, maar ik heb ontdekt, dat je in de menubalk bij 'Tabellen', de rijwegen vermeld staan. Hier heb ik de niet gewenste rijwegen verwijderd en weer getest en het werkte.Het weghalen van het vinkje in 'Eigenschappen' van de blokken bij 'Rijrichting veranderen toestaan' is niet van invloed op de rijweg zelf. Een niet gewenste richting moet - volgens mij - weggehaald worden. Wel moet ik dit nog even opzoeken in de handleiding of een vraag neerleggen in het forum.

In de tussentijd heb ik wel wat problemen gehad met Rocrail. Het weigerde op een gegeven moment te werken. Dit neergelegd bij het forum en uiteindelijk was de uitkomst, dat een update van F-secure de problemen veroorzaakte. Na het verwijderen van F-secure was dit probleem opgelost. Dus nu alleen Windows Defender. Wel jammer, want ik had f-secure net voor een jaar verlengd voor 40 euries. Rob Versluis adviseert dan ook om Rocrail alleen te gebruiken met een - zoals hij het noemt - 'schone' pc, dus zonder een extra virusscanner. Ik heb wel een e-mail gestuurd naar F-secure om dit probleem bij hun neer te leggen, maar nog geen antwoord.
« Laatste verandering: 6 Februari 2021, 10:13:54 door Zilte » Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
Print
Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenDigitaalTopic: Kleine stapjes maken met virtueel rijden in Rocrail
« vorige volgende »
Ga naar: