Zoeken

 
Geavanceerd zoeken



Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
De activerings e-mail gemist?

Gebruikersnaam: 
Wachtwoord:
Sessielengte:

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenMijn baanTopic: Project "Station Gravensluys"
Pagina's: 1 [2] 3 4   Omlaag
Print
Auteur Topic: Project "Station Gravensluys"  (gelezen 41703 keer)
0 geregistreerde gebruikers en 1 gast bekijken dit topic.
Sander Lageveen
Global Moderator
Hero Member

Offline Offline

Schaal: H0
Systeem: Digitaal
Berichten: 1742


« Antwoord #15 Gepost op: 11 Februari 2017, 19:21:22 »

Ik zou de sloot met een duiker erin doortrekken langs het talud.

Daar eventueel wat knotwilgen neerzetten.

Verders een leuk baanplan. Nu nog bouwen  Wink
Gelogd

mvg,
 Sander
Matthijs
Jr. Member

Offline Offline

Schaal: H0
Systeem: Digitaal
Berichten: 95


« Antwoord #16 Gepost op: 13 Februari 2017, 16:55:37 »

Hierbij nog een 3D afbeelding van het baanplan, dit was nog met een iets andere indeling qua huizen.
Maar geeft een goed beeld weer van het talud aan de linker kant, daar ligt het spoor + weg op een dijk:



Op de locatie van de sloot zou eventueel ook nog schakelstation / trafo huis of onderstation + bomen geplaatst kunnen worden. Bij station Maassluis (in 1 : 1) staat het onderstation op de plek waar nu de huizen zijn getekend.
En waar oorspronkelijk het schakelstation + trafo getekend was kan ik bijvoorbeeld bomen of een stel garageboxen plaatsen.

mvg,

Matthijs
Gelogd
Kippenlijntje
Sr. Member

Offline Offline

Berichten: 303


plan U te Arnhem jaren 90


WWW
« Antwoord #17 Gepost op: 14 Februari 2017, 13:52:55 »

Goed en duidelijk 3D plan!
Ben benieuwd hoe het eruit komt te zien.

Mvg,

Antal
Gelogd

Met vriendelijke groet,

Antal

Rijdt: Jaren 90, Nederlands, 3rail digitaal
Matthijs
Jr. Member

Offline Offline

Schaal: H0
Systeem: Digitaal
Berichten: 95


« Antwoord #18 Gepost op: 14 Februari 2017, 13:56:46 »

Heb ook het plan 1:1 uitgeprint en gisteravond gekeken naar de rails die ik al had.
Grootste gedeelte qua rails is in huis. Klein boodschappenlijstje voor Rail 2017 qua rails.

Nu alleen nog gaan verdiepen in de aansturing van het modulebaantje.

mvg,

Matthijs
Gelogd
Jakop de Bruin
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 5673


226*


« Antwoord #19 Gepost op: 14 Februari 2017, 15:51:06 »

Ziet er netjes uit zo'n 3D plaatje. Kan je goed zien wat het gaat worden.  Duim omhoog
Gelogd

Waldijk Tp. IV-b - V-a ('80-'93) en Tp. V-b - VI ('00-'09)
Matthijs
Jr. Member

Offline Offline

Schaal: H0
Systeem: Digitaal
Berichten: 95


« Antwoord #20 Gepost op: 14 Februari 2017, 16:34:04 »

Het baanplan maak ik in AnyRail, deze exporteer ik als afbeelding.
De afbeelding is dan weer de basis voor SketchUp om er een 3D model van te maken.

Zo kwam ik ook door de 3D afbeelding er achter dat op zo'n kort stuk 3 overwegen misschien wel iets te veel van het goede is waardoor ik de huizen anders geplaatst heb. Nu zijn er nog 2 overwegen (weg die de spoorlijn kruist en toegang richting het eilandperron).

Hierbij nog een 3D afbeelding van het modulebaantje maar nu met achterwand + frieslijst (als basis heb ik de afmetingen gebruikt van de BNLS modulebak). Bij mijn modulebaantje laat ik denk ik de frieslijst weg, wel zal de achterwand aanwezig zijn.



mvg,

Matthijs
Gelogd
Sander Lageveen
Global Moderator
Hero Member

Offline Offline

Schaal: H0
Systeem: Digitaal
Berichten: 1742


« Antwoord #21 Gepost op: 14 Februari 2017, 18:04:47 »

Ik zou het maken zoals op de 3D tekening met frieslijst!

Iets duurder misschien maar je baan is dan wel tentoonstellingsklaar!
Gelogd

mvg,
 Sander
Matthijs
Jr. Member

Offline Offline

Schaal: H0
Systeem: Digitaal
Berichten: 95


« Antwoord #22 Gepost op: 15 Februari 2017, 21:36:07 »

Afgelopen dagen nagedacht over de besturing van het modulebaantje.
Ik wil graag via de PC de wissels/seinen bedienen + blokbeveiliging en de treinen handmatig te bedienen.
Een Ecos2, IB2 etc vind ik qua prijs een beetje overkill voor mijn baantje.
Nu vond ik na wat zoekwerk de z21 (witte uitvoering) van Roco, kan zowel DCC als Motorola locdecoders aansturen, via app op smartphone zijn de loks handmatig te bedienen en is ook koppelbaar met o.a iTrain.
Dit zou misschien wel iets kunnen zijn voor mijn modulebaantje.

Gelijk ook maar begin gemaakt met een blokindeling bij mijn baanplan:


Ieder kleurtje stelt een blok voor.


Qua onderstel komt de modulebaan thuis op een vaste IVAR stelling te staan.
Voor op tentoonstellingen wordt het misschien ook IVAR  Grin

mvg,

Matthijs
Gelogd
Matthijs
Jr. Member

Offline Offline

Schaal: H0
Systeem: Digitaal
Berichten: 95


« Antwoord #23 Gepost op: 20 Februari 2017, 10:45:06 »

Zo Rail 2017 is geweest, de laatste benodigde rails kunnen aanschaffen waardoor nu alle rails in huis is voor de aanleg van het modulebaantje.
Nu nog verder de zolder in orde maken en de IVAR stellingen opbouwen en gaan kijken naar de modulebakken.

mvg,

Matthijs
Gelogd
Sander Lageveen
Global Moderator
Hero Member

Offline Offline

Schaal: H0
Systeem: Digitaal
Berichten: 1742


« Antwoord #24 Gepost op: 20 Februari 2017, 13:29:49 »

Ik ga de bouw van je baan volgen Matthijs!!!
Gelogd

mvg,
 Sander
Matthijs
Jr. Member

Offline Offline

Schaal: H0
Systeem: Digitaal
Berichten: 95


« Antwoord #25 Gepost op: 20 Februari 2017, 13:38:32 »

Qua besturing ben ik er ook wel ongeveer uit, zal de witte z21 van roco gaan worden. Deze kan zowel DCC als Motorola (oud/nieuw) babbelen.
Dat hij geen MFX kan vind ik geen ramp, ik heb geen echte MFX decoders en ben geen die-hard Marklinfiel.

Treinen wil ik besturen via smartphone of multiMaus, wissel via tablet als schakelbord (via de app v/d z21) en de baan ook aangesloten op de laptop met iTrain of koploper voor seinaansturing en blokbeveiliging.


mvg,

Matthijs
Gelogd
Jakop de Bruin
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 5673


226*


« Antwoord #26 Gepost op: 20 Februari 2017, 14:26:06 »

.....en ben geen die-hard Marklinfiel.

Hear hear!!  Duim omhoog
Gelogd

Waldijk Tp. IV-b - V-a ('80-'93) en Tp. V-b - VI ('00-'09)
Matthijs
Jr. Member

Offline Offline

Schaal: H0
Systeem: Digitaal
Berichten: 95


« Antwoord #27 Gepost op: 13 Maart 2017, 14:54:18 »

In het draadje is het weer even stil geweest maar ik heb zelf niet stil gezeten.
De modulebakken komen op zolder op een "permanente" IVAR stelling te staan.

Daarnaast ook nog op zoek geweest naar constructie mogelijkheden voor de modulebakken.
Constructie van de BNLS-modulebak is mooi maar gaat een hoop hout in zitten.
Nu zag ik bij Karst het volgende : http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,22460.msg3221395915.html#msg3221395915

Om modulebakken te maken van aluminium profielen van 25x25mm.
Hiermee ook al een ontwerp gemaakt, 3 modules van 90x55cm, met achtergrond en frieslijst:



mvg,

Matthijs
Gelogd
Matthijs
Jr. Member

Offline Offline

Schaal: H0
Systeem: Digitaal
Berichten: 95


« Antwoord #28 Gepost op: 15 Maart 2017, 14:13:32 »

Hierbij ook nog een alternatief i.p.v. 3 modules, 2 modules van 135x55cm:


mvg,

Matthijs
Gelogd
wil
Full Member

Offline Offline

Berichten: 162


Met Lenz meer mans.


WWW
« Antwoord #29 Gepost op: 16 Maart 2017, 10:01:29 »

Hoi Matthijs , dit is voor mij ook een prima optie .
Moet een nieuwe baan gaan maken .
Kan je ook ons op de hoogte houden van het aankopen van dit materiaal  en de kosten per meter.
Is er een site waar dit materiaal kan bestellen?

wil.
Gelogd

Met Lenz meer mans .
Pagina's: 1 [2] 3 4   Omhoog
Print
Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenMijn baanTopic: Project "Station Gravensluys"
« vorige volgende »
Ga naar: