Zoeken

 
Geavanceerd zoekenWelkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: 
Wachtwoord:
Sessielengte:

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenMijn dioramaTopic: Diorama Oberbreitlingen Am Hammerkloth
Pagina's: [1] 2   Omlaag
Print
Auteur Topic: Diorama Oberbreitlingen Am Hammerkloth  (gelezen 24966 keer)
0 geregistreerde gebruikers en 1 gast bekijken dit topic.
neudalhausenstadbahn
Tijdelijk
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 3591« Gepost op: 31 December 2014, 21:45:37 »

Zoals ik bij afsluiting van het diorama Elfsen Am Wichelhausberg al vermelde ga ik nu eerst een diorama voor een vriend van mij bouwen die ernstig ziek is om hem een hart onder de riem te steken.

Dit heet diorama Oberbreitlingen Am Hammerkloth en bestaat uit 2 UHR spoorlijnen die uit elkaar lopen en beide gekruist worden door een weg op maaiveld in een woonwijk terwijl de beide spoorlijnen verhoogd liggen.

Hieronder het sporenplan, plattegrond en lijnenkaart:


Ook hier heb ik eerst de bruggen gemaakt, in dit geval van 2 omgebouwde h0 vakwerkboogbruggen.

Ook hier de landhoofden al gemaakt en met behang bekleed. Als dat droog is gaan de railspijkertjes er uit en woord het geschilderd. Daarna ga ik de plaatsing van de gebouwen bekijken en de 3e rail aanleggen.

Groetjes Michiel
« Laatste verandering: 7 Februari 2019, 19:08:01 door neudalhausenstadbahn » Gelogd

"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
neudalhausenstadbahn
Tijdelijk
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 3591« Antwoord #1 Gepost op: 1 Januari 2015, 14:33:41 »

Vandaag ben ik wat met gebouwtjes aan het schuiven geweest om tot een goede indeling te komen en dit gaat het ongeveer worden:

Alle gebouwen worden nog geschilderd en/of verbouwd dus daar gaat aardig wat tijd inzitten.

Groetjes Michiel
« Laatste verandering: 7 Februari 2019, 19:10:28 door neudalhausenstadbahn » Gelogd

"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
Sander Lageveen
Global Moderator
Hero Member

Offline Offline

Schaal: H0
Systeem: Digitaal
Berichten: 1968


« Antwoord #2 Gepost op: 1 Januari 2015, 15:35:38 »

Interessant!! Ben benieuwd hoe je je bruggen en bruggenhoofden gaat afwerken aangezien ik dat zelf ook nog moet gaan toepassen!

mvg,
 Sander
Gelogd

mvg,
 Sander
neudalhausenstadbahn
Tijdelijk
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 3591« Antwoord #3 Gepost op: 1 Januari 2015, 16:02:18 »

Ja Sander, dat word nog even zoeken want er moet op beide bruggen ook nog 3e rail op. Alles wat ik met gehang heb bekleed worden stenen muren. Ik denk geen baksteen want het behang is daar wat te grof voor vind ik.

Verder hier en daar wat dingen die beton lijken denk ik. En voor de delen waar de bruggen op liggen maak ik iets uit karton en met een beetje mazzel hoef ik dat niet te schilderen.

Diverse hoekjes rond de bruggenhoofden wil ik ook opvullen met kiosken, trinkhalle, imbissjes enz.

Dan houd ik ook nog stukken over waarvan de invulling tijdens de bouw zelf bedacht moet worden maar daarin laat ik me vooral leiden door  wat de gebouwen vragen.

Groetjes Michiel
Gelogd

"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
richard
Jr. Member

Offline Offline

Berichten: 83


« Antwoord #4 Gepost op: 1 Januari 2015, 23:10:04 »

je gaat weer asls een speer man.
Gelogd

N-spoor, twin center met koploper
neudalhausenstadbahn
Tijdelijk
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 3591« Antwoord #5 Gepost op: 2 Maart 2015, 15:34:51 »

Sinds 1,5 week ben ik weer meer en meer bezig met dit diorama. Wat de gebouwen betreft was de eerste fase het strippen of gehel demonteren van de gebouwen. Tenslotte zitten er overal etalages in aangekleed met door de fabrikanten geleverde kinder tekeningen. Leuk bedacht in de jaren 60 of 70 maar anno 2015 kan dat echt niet meer en dat moet en zal er uit ook als dat betekend de onderverdieping geheel opnieuw bouwen.Na dat strippen en demonteren en het in de rommeldoos bij elkaar zoeken van andere bruikbare onderdelen had ik een berg zooi voor m'n toetsenbord liggen wat ik later in een bak gegooit heb want anders kon ik nergens meer bij.


Gister ben ik foto's gaan zoeken van winkel interieurs en ben ik gaan plannen wat waar komt. Zoals hierboven te zien ben ik daar voor het grootste deel uit, alleen het laatste pand moet ik nog bekijken. Sommige winkelketens zijn te jong om te gebruiken en van andere die ik zou willen gebruiken lukt het vinden van foto's niet doordat google alles vind behalve wat ik zoek. Het C&A pand ben ik aan het bouwen uit delen van 2 blauw/witte flatgebouwen die ik geheel gedemonteerd heb. Dit is ook een pand waar een geheel nieuwe onderverdieping onder moet komen omdat de onder verdiepingen van die 2 flats weinig bruikbaars opleverde.


Dit pand zou zich in gestripte vorm prima leven voor een hotel of zo maar hier komt de drogisterij "Ihr Platz" in. Dat past ook nog mooi bij de kleuren van het gebouw. Hier bouw ik misschien de hoek achter op de onderverdieping nog dicht zo ontstaat er meer winkel ruimte.


Deze 2 flats gaan de Edeka vormen en hier heb ik de onderverdieping zodanig los gekregen dat het te herbestikkeren is met foto's en dan zo weer in elkaar gezet kan worden. Een kleine verbouwing is ook noodzakelijk omdat ik 2 toegangen tot de trappenhuizen voor de woningen er boven moet maken. De originele aan de achterkant zijn straks verdwenen onder een grote aanbouw waar de rest van de supermarkt in zit.


Hier komt de schoenenwinkel Deichmann in daarvoor hoeft er weinig verbouwd te worden. Wel moet er achter weer een aanbouw aan komen en moeten de etalages opnieuw bestikkerd worden.

De landhoofden van de viaducten ben ik inmiddels aan het schilderen.

Eerst heb ik er een laag zwart op gedaan en daarna meer en meer gedrybrusht met 1x steen rood, 2x vuur rood en daarna nog een keer steen rood. Nu moet ik de voegen vol laten lopen met vuile verf.

Word vervolgd, groetjes Michiel
« Laatste verandering: 7 Februari 2019, 19:15:08 door neudalhausenstadbahn » Gelogd

"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
neudalhausenstadbahn
Tijdelijk
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 3591« Antwoord #6 Gepost op: 4 Maart 2015, 00:15:26 »

Gister en vandaag aardig door geprutst, gister vooral alle bestrating behangen op een klein deel na wat ik vandaag nog heb gedaan.
Daarnaast verder gegaan met de flats waar de Edeka in komt en daar zowel de voor als achterzijde van de onderverdieping verbouwd. Dat is nog niet klaar maar het begint ergens op te lijken.


En dan flink meters gemaakt met de "Ihr Platz", die heeft nu alleen nog een verouder beurtje nodig. De luifel heb ik zelf gemaakt, gewoon een geel en groen balkje getekend en elkaar geplakt en met een wit stukje van gelijke grote gekopiëerd en er gewoon heel veel van aan elkaar geplakt en ton opgeslagen. Daarna in word mikken, verschalen tot de juiste maat, printen en uitknippen. Dat uitknippen heb ik aan 1 zijde met een kartelschaar gedaan. Daarna het met dunne houtlijm op de schuine kunststof vlakken an het gebouw geplakt. Droog geföhnd, punt gedeelte aan de binnenzijde in de lijm gezet en geknikt en dan weer droog geföhnd, toen nog een laagje dunne houtlijm over de buitenkant, weer droog föhnen en klaar is luifel.


Groetjes Michiel
« Laatste verandering: 7 Februari 2019, 19:20:28 door neudalhausenstadbahn » Gelogd

"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
neudalhausenstadbahn
Tijdelijk
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 3591« Antwoord #7 Gepost op: 7 Maart 2015, 00:37:12 »

Werk aan alle gebouwen vorderd aardig, het Edeka/Deichmann blok is op aankleding van de balkons en het plaatsen van een uithangbord na klaar en de andere winkels zijn ook aardig onderweg.

Overige delen van dit gebouw staan ook in de grondverf, het gebouw word zwart/magenta.Groetjes Michiel
« Laatste verandering: 7 Februari 2019, 19:22:48 door neudalhausenstadbahn » Gelogd

"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
neudalhausenstadbahn
Tijdelijk
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 3591« Antwoord #8 Gepost op: 13 Maart 2015, 12:45:12 »

De afgelopen dagen heb ik niet heel veel tijd gehad maar wel wat aan de gebouwen verder gewerkt. Een deel staat nu vast op het diorama.
De bakker is ook klaar denk ik al twijfel ik of daar nog een aanbouw aan moet achter, opzich wel realistischer denk ik.


De C&A is ook wat gevorderd maar daar komen wat kleine winkeltjes op de beneden verdieping naast.


De inspiratie is een beetje op en daarom duik ik morgen even het ruhrgebied in om hier en daar foto's te maken in winkelstraten zodat ik via google weer naar diverse soorten winkels kan gaan zoeken voor op diorama's. Heen ga ik over Nijmegen-Emmerich(-Oberhausen) bij gebrek aan een regionale treinverbinding. Ik kan dan wel bij de buschauffeur in Nijmegen gelijk m'n SchönerTagTicket NRW kopen. Terug ga ik via Dortmund-Enschede-Deventer, ik zal me morgen dus vooral in Essen, Bochum en Gelsenkirchen bevinden.

Groetjes Michiel
« Laatste verandering: 7 Februari 2019, 19:27:02 door neudalhausenstadbahn » Gelogd

"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
neudalhausenstadbahn
Tijdelijk
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 3591« Antwoord #9 Gepost op: 6 Mei 2015, 01:15:46 »

Met het laatste pand in de post hierboven ben ik inmiddels ook weer druk bezig.Het grote centrale pand word zoals genoemd een C&A, daarom heen komen nog 4 kleine winkeltjes. Bijvoorbeeld een legerdump winkel, een reisburo en nog 2 andere die nog niet helemaal vast staan. Het zoeken naar bruikbare foto's voor achter de ramen en het zoeken en/of maken van opschriften voor op de gebouwen kost veel tijd. Als ik dat dan heb dan gaat het snel.

Dit word dus ook weer vervolgd, groetjes Michiel
« Laatste verandering: 7 Februari 2019, 19:29:36 door neudalhausenstadbahn » Gelogd

"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
neudalhausenstadbahn
Tijdelijk
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 3591« Antwoord #10 Gepost op: 24 Juli 2015, 22:40:42 »

Na weer een lange tijd stilstand waar in de inspiratie voor dit diorama niet wilde komen heb ik het nu weer op gepakt en ben ik maar eens begonnen met de bruggen en 3e rail te monteren waarna ik kon ballasten en deels begroenen. Daarna ben ik met de aankleding van de straten begonnen. Ik heb van diverse materialen grote plantenbakken gemaakt. In de meeste komen bomen van diverse formaten. Daarnaast heb ik ook de belijning op de wegen geschilderd. Dit ging door de bekende problemen met m'n spieren niet zo goed als ik graag zou willen.


Ik maak nu eerst het deel tussen de bruggen af en daarna de randen zo kan ik even meters maken en komt hopelijk de inspiratie nu wel en blijft het ook komen.

Groetjes Michiel
« Laatste verandering: 7 Februari 2019, 19:35:11 door neudalhausenstadbahn » Gelogd

"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
neudalhausenstadbahn
Tijdelijk
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 3591« Antwoord #11 Gepost op: 27 Juli 2015, 19:08:52 »

Ik ben inmiddels met detaillering bezig, daarvoor bankjes, vuilnisbakken( ja nu vergat ik ze niet), winkelwagentjes en kratten met boodschappen gemaakt. Verder lantaarnpalen geplaatst en ben ik auto's aan het schilderen want die moeten er deels eerst op voor ik er poppetjes met kratten boodschappen tegen aan kan plaatsen. Verder nog een verrotte telefooncel, glasbakken en 2 reclame zuilen geplaatst.
Groetjes Michiel
« Laatste verandering: 7 Februari 2019, 19:47:31 door neudalhausenstadbahn » Gelogd

"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
neudalhausenstadbahn
Tijdelijk
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 3591« Antwoord #12 Gepost op: 31 Juli 2015, 23:11:49 »

Inmiddels heb ik het midden deel aangekleed maar in plaats van daar eerst foto's van te maken heb ik gelijk bomen geplaatst waardoor de details slecht te fotograferen zijn.


Nu moet ik het materieel nog bouwen en de hoeken uit en af werken. Ja en morgen al het overtollige zand weg zien te krijgen, dat word ook nog een uitdaging.

Groetjes Michiel
« Laatste verandering: 7 Februari 2019, 19:52:34 door neudalhausenstadbahn » Gelogd

"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
Ruud K
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1006« Antwoord #13 Gepost op: 1 Augustus 2015, 14:39:33 »

Ja, dat vermoed ik ook. Overigens geniet ik altijd van je dioramabouw. Met beperkte middelen bouw je mooi spul. Wel vind ik soms dat je het te druk en te vol maakt. Iets eerder stoppen dan.

Groet,
Ruud
Gelogd
neudalhausenstadbahn
Tijdelijk
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 3591« Antwoord #14 Gepost op: 1 Augustus 2015, 17:38:39 »

Hoi Ruud, ik snap je opmerking, ik heb zelf soms ook wel zoiets van oeps dat komt net even anders uit als ik het bedacht heb. Hier heb ik dat vooral met de bomen, dus het laatste stukje probeer ik iets minder begroeit te maken.

Vandaag weer een beetje aan de overige gebouwen aan het prutsen. Onder tussen kom ik nog steeds overal onwillig zand tegen, heb het diorama al op de kop gehad en zo maar nog wil niet alles weg. Weg zuigen wil ook met een klein pijpje niet echt en het heeft me al 2 poppetjes gekost. Volgende keer een andere werkwijze kiezen dus. Er staan inmiddels al treinen op, ik bleek nog genoeg op voorraad te hebben.

Nu dan wat foto's van m'n huidige prutswerk:
Word vervolgd, groetjes Michiel
« Laatste verandering: 7 Februari 2019, 19:56:14 door neudalhausenstadbahn » Gelogd

"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
Pagina's: [1] 2   Omhoog
Print
Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenMijn dioramaTopic: Diorama Oberbreitlingen Am Hammerkloth
« vorige volgende »
Ga naar: