Zoeken

 
Geavanceerd zoeken



Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
De activerings e-mail gemist?

Gebruikersnaam: 
Wachtwoord:
Sessielengte:

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Pagina's: [1] 2   Omlaag
Print
Auteur Topic: Instellen Kuehn T125  (gelezen 4396 keer)
0 geregistreerde gebruikers en 1 gast bekijken dit topic.
Hamelinck
Jr. Member

Offline Offline

Berichten: 89



« Gepost op: 11 December 2018, 20:31:14 »

Hallo forumleden,
Ik heb een vraag:
In een Sik heb ik een motor van dhr Peetoom een BB-model.
Nu heb ik er een nieuwe decoder in gezet, een Kuehn T125.
Er zat een LaisDCC decoder in, maar voor mijn Blokkendoos heb ik een functiedecoder nodig en was niet tevreden ( wat raar ) met die LaisDCC decoder in die Sik.
Maar deze Kuehn decoder doet raar bij het ijken in Koploper.
De stappen 28 t/m 11 gaan, zo te zien, prima.
Maar die laatste 10 stappen lopen af tot 8 km en daarna blijft het 7 of 8 km.
Omdat een Sik weinig snelheid op het spoor legt heb ik CV 5 op 45 staan.
Dan rijdt die Sik op stap 28 37 km en dat vind ik realistisch.
Bij een ESU decoder, de V4, moet je ook CV 6 invoeren, maar of ik daar 0 of , in dit geval, 15 ingeef de stappen 10 t/m 1 zijn hopeloos.
Koploper geeft ook aan dat het niet klopt.
Heeft iemand een tip voor mij ?

MVG
Leo
Gelogd

Kom eens kijken bij MSG Drechtsteden
Ik ben er al jaren lid !
https://m.youtube.com/watch?v=OzPwVLfHVyg
Jakop de Bruin
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 5631


226*


« Antwoord #1 Gepost op: 11 December 2018, 22:02:42 »

Waar staat CV2 op?
Gelogd

Waldijk Tp. IV-b - V-a ('80-'93) en Tp. V-b - VI ('00-'09)
Hamelinck
Jr. Member

Offline Offline

Berichten: 89



« Antwoord #2 Gepost op: 11 December 2018, 23:00:08 »

Hallo Jakop,

CV 2 staat ongewijzigd op de default waarde 3.
Ik heb verder alleen CV 3 op 0 en CV 4 op 0 gezet.
Verder niets gewijzigd, ja CV 5 meer niet.
Moet je iets met CV 6, zoals bij ESU ?

MVG
Leo
Gelogd

Kom eens kijken bij MSG Drechtsteden
Ik ben er al jaren lid !
https://m.youtube.com/watch?v=OzPwVLfHVyg
Jakop de Bruin
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 5631


226*


« Antwoord #3 Gepost op: 11 December 2018, 23:04:34 »

CV2 is de startspanning. Je zou die eens op 1 kunnen proberen of het ding dan langzamer wil.
Gelogd

Waldijk Tp. IV-b - V-a ('80-'93) en Tp. V-b - VI ('00-'09)
Hamelinck
Jr. Member

Offline Offline

Berichten: 89



« Antwoord #4 Gepost op: 11 December 2018, 23:07:34 »

Hallo Jakop,

Ga ik proberen.
Maar CV 6 ?
Niks mee doen ?

MVG
Leo
Gelogd

Kom eens kijken bij MSG Drechtsteden
Ik ben er al jaren lid !
https://m.youtube.com/watch?v=OzPwVLfHVyg
Jakop de Bruin
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 5631


226*


« Antwoord #5 Gepost op: 11 December 2018, 23:14:37 »

Gezien de lage topsnelheid op stap 28 zou ik diie op de helft van de waarde van CV 5 zetten, dus 22 of 23.
Volgens mij worden dan alle decoderstappen gelijk verdeeld tussen min. en max. snelheid.
Waar had je 6 op staan eigenlijk?
Gelogd

Waldijk Tp. IV-b - V-a ('80-'93) en Tp. V-b - VI ('00-'09)
Hamelinck
Jr. Member

Offline Offline

Berichten: 89



« Antwoord #6 Gepost op: 11 December 2018, 23:18:28 »

Op 15.
1/3 van de waarde van CV 5
Ook op 0 geprobeerd maar niet echt verschil

MVG
Leo
Gelogd

Kom eens kijken bij MSG Drechtsteden
Ik ben er al jaren lid !
https://m.youtube.com/watch?v=OzPwVLfHVyg
Jakop de Bruin
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 5631


226*


« Antwoord #7 Gepost op: 12 December 2018, 07:10:25 »

En verlagen van CV2 deed ook niks?
Gelogd

Waldijk Tp. IV-b - V-a ('80-'93) en Tp. V-b - VI ('00-'09)
Hamelinck
Jr. Member

Offline Offline

Berichten: 89



« Antwoord #8 Gepost op: 12 December 2018, 13:51:12 »

Hallo Jakop,

Vandaag CV 2 op 1 gezet, geen verbetering
CV 6 op 22, geen verbetering
Tijdens het ijken in Koploper, zie foto, zag ik dat de snelheden wel afliepen, maar wanneer de ijkslag klaar was werd de snelheid afgerond en werd de uitslag zoals op de foto.
Ik weet niet hoe dit op te lossen, want ik kan deze ( foute ijking ) ook niet opslaan.


MVG
Leo
Gelogd

Kom eens kijken bij MSG Drechtsteden
Ik ben er al jaren lid !
https://m.youtube.com/watch?v=OzPwVLfHVyg
Jakop de Bruin
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 5631


226*


« Antwoord #9 Gepost op: 12 December 2018, 14:06:06 »

Ik moet zeggen dat ik ook even niet meer weet waar dit aan ligt cq. wat je er aan kan doen  Huh?
Gelogd

Waldijk Tp. IV-b - V-a ('80-'93) en Tp. V-b - VI ('00-'09)
Hamelinck
Jr. Member

Offline Offline

Berichten: 89



« Antwoord #10 Gepost op: 12 December 2018, 14:40:58 »

Hallo Jacob,

In ieder geval mijn dank voor het meedenken.

MVG
Leo
Gelogd

Kom eens kijken bij MSG Drechtsteden
Ik ben er al jaren lid !
https://m.youtube.com/watch?v=OzPwVLfHVyg
hubertus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 4976


WWW
« Antwoord #11 Gepost op: 12 December 2018, 14:42:19 »

Probeer eens CV6 op 1, dan zou je een rechte lijn als snelheidscurve moeten krijgen.

groet, Huub
Gelogd
Hamelinck
Jr. Member

Offline Offline

Berichten: 89



« Antwoord #12 Gepost op: 12 December 2018, 14:48:38 »

Hallo Huub,

ga ik nu proberen.

MVG
Leo
Gelogd

Kom eens kijken bij MSG Drechtsteden
Ik ben er al jaren lid !
https://m.youtube.com/watch?v=OzPwVLfHVyg
Hamelinck
Jr. Member

Offline Offline

Berichten: 89



« Antwoord #13 Gepost op: 12 December 2018, 15:49:35 »

Hallo Huub,

Even een ijking gedaan met CV 6 op 1:
Zie foto's:

en


Ik weet het echt niet meer.
Zou het kunnen zijn dat de stap 28 een te lage snelheid heeft voor Koploper.
Moet ik die Sik niet op bv 60 km in stap 28 afstellen ?

MVG
Leo
Gelogd

Kom eens kijken bij MSG Drechtsteden
Ik ben er al jaren lid !
https://m.youtube.com/watch?v=OzPwVLfHVyg
Hamelinck
Jr. Member

Offline Offline

Berichten: 89



« Antwoord #14 Gepost op: 12 December 2018, 16:00:27 »

Heren Jakop en Huub,

Ik heb de ijkresultaten handmatig aangepast en nu werd het wel door Koploper geaccepteerd. Zie fofo:


Alleen vind ik dat die Sik niet mooi stopt en optrekt.
Maar dat kan aan CV 3 en 4 liggen, misschien.

MVG
Leo
Gelogd

Kom eens kijken bij MSG Drechtsteden
Ik ben er al jaren lid !
https://m.youtube.com/watch?v=OzPwVLfHVyg
Pagina's: [1] 2   Omhoog
Print
Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenMijn treinTopic: Instellen Kuehn T125
« vorige volgende »
Ga naar: