Zoeken

 
Geavanceerd zoekenWelkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: 
Wachtwoord:
Sessielengte:

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenMijn treinTopic: Verbouwen van HELJAN 44811 spoor O modellen NOHAB
Pagina's: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 51   Omlaag
Print
Auteur Topic: Verbouwen van HELJAN 44811 spoor O modellen NOHAB  (gelezen 319507 keer)
0 geregistreerde gebruikers en 2 gasten bekijken dit topic.
bollen neus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1294


« Antwoord #510 Gepost op: 29 Maart 2019, 19:45:46 »

Vandaag alle kleine onderdeeltjes voor de MY1135 in de grondverf gespoten. Sjabloons gekleeft op body alsook de streepjes van 1,5 m/m. En dan donkerblauw gespoten. Wel dak en de onderzijde afgeplakt zodat er later niet teveel kleurmening kan ontstaan. Staat nu uit te dampen. Morgen misschien terug even afplakken en dak spuiten. De nodige verf is gemaakt dus enkel nemen als het nodig is. Platforms komen in 2 kleuren, donkerblauw voor de relingen en grijs/beige voor onderste en trappen.
Eric.
Gelogd
bollen neus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1294


« Antwoord #511 Gepost op: 31 Maart 2019, 09:15:20 »

Sjabloons gesneden en kleine streepjes geplakt op de body. Alles goed afgeplakt en dan de verfspuit er op. Bauw gemengd met grijs/donkerblauw en wat zwart er in. Bij spuiten is de verf zeer donker maar na uitdrogen wordt wel egaler en lichter van teint. Na spuitwerk de sjabloons van M vorm en streepjes (breedte 1,5 m/m) verwijderen en body laten uitdampen.
Vandaag dak afplakken en dan in grijs/beige spuiten. Zal nog meerdere malen stukjes en body mogen afplakken eer ze presentabel is. Ook declaxons plaatsen op dak dan kunnen die meegespoten worden. Geel hier en daar nog wat bijwerken en vernissen , das ook nog een jobke voor in de loop van deze week.
De relingen van de platforms zullen met penseel grotendeels gedaan worden, nadien met pstooltje wat meer blauw op zetten. Anders zal de trappen en platform zelf een waas vertonen van blauwe schijn. Later bij vervuiling zou dat geen probleem meer geven maar beter te voorkomen dan te genezen. Grin
Eric.
Gelogd
bollen neus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1294


« Antwoord #512 Gepost op: 1 April 2019, 09:16:55 »

Opbergkast onder de locomotief verbouwen, er komt nog een extra stuk bij. Er is inderdaad geen enkele Nohab hetzelfde gemaakt. De MY1135 heeft echter niet teveel veranderingen ondergaan door de loop van jaren maar we kunnen het beter maar van de eerste keer wat juist maken vind ik.
Dak is ook reeds gespoten met vernis, half binkende kleur heeft het nu. Ideaal om dan een vervuiling later op te zetten. Ook de sneeuwruimers en trappen van de platforms hebben hun vernis gekregen.
Vandaag verder de bak afwerken, plamuren, afschuren, terug in de grondverf spuiten.
Deze namiddag zal er niet veel gedaan worden, bezoek van 2 mannen die naar de bolle neuzen komen kijken. Kan maar "1" belgske laten zien eentje in schaal O van NMJ.
Eric.
Gelogd
bollen neus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1294


« Antwoord #513 Gepost op: 2 April 2019, 09:25:46 »

Gisteren echt niet veel kunnen doen, deels door bezoek in de namiddag. Bezoekers hebben hier een 3 tal uurtjes vertoeft om de verzameling Nohabs te bewonderen zowel in Ho als in O schaal. Ogen te kort hadden ze (das dus het voordeel van een bril te dragen  Grin)

Dit is maar een gedeelte van de locomotieven die op de baan stonden. Ho materiaal stonden op rails gewoon op de tafel. Ze konden ook vergelijkingen maken tussen de Ho en O modellen van dezelfde locomotief.
Tevreden mensen met tegenzin naar huis gereden.
En nu terug alles inpakken in de dozen en beginnen aan voorbereidingen onderdelen in messing.
Eric.
Gelogd
bollen neus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1294


« Antwoord #514 Gepost op: 3 April 2019, 09:05:01 »

Als voorbereiding al een messing uitlaat gemaakt, dit is de laatste in de rij voor een Nohab die zulks eentje nodig heeft.

Ondertussen reeds verder gewerkt aan onderkant voor de MY1135, bakje gemaakt voor naast opbergbak mazouttank. Ook begonnen aan extra versteveging voor de bufferbalkjes. Bedoeling is om zoveel mogelijk onderdelen die in dezelfde kleur moeten gespoten worden eerst te vervaardigen en af te werken dan kan het in één keer gespoten worden.
Heb wel al gezien dat er wat donkerblauw onderaan de body moet bijgezet worden anders gaat de belijning onderkant in grijs/beige iets te dik worden. Ook nog geel bijwerken hier en daar van een beetje "spookjes" vantussen de tape. Op de gele kleur komt er wel nog een laagje vernis gespoten omdat dit matte verf is gebleven.
In begin bij spuitwerk van de donkerblauwe verf was deze ook nitet blinkend maar bij uitdampen is de klaarheid er dus ook doorgekomen. Is wel verschieten als je met blinkende verf mat resultaat ziet. Grin
En zo leer je af en toe nog speciale dingens bij die je nog nooit tegengekomen hebt. Das het fijne aan bij modelbouw.
Perfectie bestaat niet in modelbouw, heb dit ook tegen de bezoekers verteld de maandag. Als je echt een "perfect" model wil moet je maar een 1:1 echte kopen dan heb je altijd het juiste. Wink
Was wel druk bij bezoek reeds 14 Nohab modellen op de baan en 2 Kopfkes, wat vervuilde wagons en alles verliep goed zonder problemen op de baan, wet van Murphy was juist één dag op verlof denk ik.
Eric.
Gelogd
bollen neus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1294


« Antwoord #515 Gepost op: 3 April 2019, 12:13:30 »

Geel aan M en strepen bijwerken, rustgevend jobke op nen woensdag.

Blauw viel mee, juist een beetje geretoucheerd maar later bij vervuiling zul je er helaas niets meer van zien.
Eric.
Gelogd
bollen neus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1294


« Antwoord #516 Gepost op: 4 April 2019, 09:19:47 »

Proberen om vandaag de volledige onderkant af te plakken en dan spuiten in grijs/beige kleur. Bufferbalken zijn reeds gedaan alsook de tank en opbergruimte. De cabines gaan dezelfde kleur krijgen van grijs/beige als op de locomotief (assortiment  Grin )
Dan reeds bericht gekregen dat ronde plexy glazen aangekomen zijn hier in het land, dus nog wat afwachten eer deze hier gaan afgegeven worden (?) Dan kunnen we de TMY101 Tagab volledig verder afwerken. Alle combinaties van rood/wit LED zijn gesoldeerd en liggen klaar.
Ook de nodige decals zijn klaar om er op te zetten, daarna nog een laagje vernis erover en we kunnen beginnen denken aan de vervuiling van deze zilveren dame.
Dus (hopelijk) mooie vooruitzichten dan.
Eric.
Gelogd
bollen neus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1294


« Antwoord #517 Gepost op: 6 April 2019, 12:47:31 »

Body gemonteerd en bevestigd met de schroeven aan de TMY101 versie Tagab, dan een eerste testrit gemaakt en alle functies gecontroleerd, LED lichten en geluid doen het. Dit week end nog een paar testritjes doen en dan kan ze verder afgewerkt worden.
Ben tevreden dat dit slecht donor model zover is kunnen veranderen in een iet of wat presentabele locomotief. Veel geleerd en ook veel truckjes moeten uitveinzen. Grin
Dan nog wat voetsteunen op de neuzen plaatsen, de relingen op zijkanten en dankunnen we stilaan beginnen denken aan de vervuiling van deze Zweedse dame. (a ja, de Zweedse aankondiging in het station vind ik "vree sexy".
Eric.
Gelogd
bollen neus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1294


« Antwoord #518 Gepost op: 7 April 2019, 13:15:34 »

Naast de grote zus mogen staan. Denk nog 2 weekskes werk aan en dan is deze dame dus ook ready voor den dienst hier. Wink

En nu wat genieten van de zonnestraaltjes op den hof.
Eric.
Gelogd
bollen neus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1294


« Antwoord #519 Gepost op: 9 April 2019, 10:01:31 »


Alles staat nu nog "clean", helaas gaat dit niet zo blijven, pistool en borstels liggen al klaar om er op te vliegen deze week.
Eric.
Gelogd
bollen neus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1294


« Antwoord #520 Gepost op: 11 April 2019, 09:18:14 »

Draaistellen vervuilen, sttat net wat messing onderdeeltjes op, dus opletten voor verschillende grondverf.

Dan onderzijde van de body mee laten uitlopen met de kleuren die terug te vinden zijn op de draaistellen anders krijgt je echt een kleurboek dat op niets trekt. Dak heeft wat roestvorming hier en daar. Zijroosters worden met een waasje gedaan van bruin en roestbruin met hier en daar wat lichte afdruipertjes.
Ramen daar worden sjabloons opgekleeft om ruitenwissers effect te verkrijgen bij vervuiling.
Nog een boel werk aan, als laatste wordt ze nog eens nagekeken of er hier en daar wat donkerdere teints bij mogen gedaan worden want bij uitdrogen van verf (zeer verdund dus) komt het dikwijls voor dat de kleuren ook lichtere tempre hebben. Als laatste komen de ruitenwissers geplaatst.
Of deze dame perfect is laat ik zoals steeds over aan de mannen die toch alles beter weten, laat staan kunnen.
Dan testen op de baan met sound en ze kan waarschijnlijk volgende week de eerste dienst "heen en weer" doen. Grin
Eric.
Gelogd
bollen neus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1294


« Antwoord #521 Gepost op: 11 April 2019, 10:50:49 »

Dak begonnen, in de vlucht even een fotooke gepakt.

De kleuren wel nog verschillen op foto dan in het echt. Ook als de verf droog is kan er maar juist gekeken worden hoe de teint er eigenlijk voorkomt. Maar beter dan niets van foto natuurlijk. Cool
Profiteren van nog tamelijk goed weer om me bezig te houden met de vervuiling, tis wal fris maar kan je jou naar kleden zeggen we hier. Wink
Eric.
Gelogd
bollen neus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1294


« Antwoord #522 Gepost op: 11 April 2019, 19:05:10 »

Vandaag goed opgeschoten aan vervuiling, nu alles opruimen. Morgen kijken naar de kleuren en bijwerken daar waar het nodig is. Morgen nog een paar foto's maken alsook een filmke met de sound erbij. We weten weeral wat doen om ons bezig te houden.
Eric.
Gelogd
bollen neus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1294


« Antwoord #523 Gepost op: 12 April 2019, 09:52:01 »

Vervuiling aan de onderkant van de locomotief

Body nog wat afwerken vandaag, wel al een korte testrit gedaan, stottert wat, dus zal de wielen eens mogen opkuisen reeds.
Eric.
Gelogd
bollen neus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1294


« Antwoord #524 Gepost op: 12 April 2019, 12:28:34 »

Zo, ze is klaar de TMY101, getest en goedgekeurd.

Vooraan wisselend rood/wit naargelang de rijrichting, front cabine verlichting, ventilatoren kunnen draaien op dak, achteraan is het apart één licht bovenaan, 2 rode apart en 2 witte apart aanklik baar. Achter cabine verlichting en meer moet dat voor mij niet zijn.
Personeel aan boord. Deze locomotief is van 1995 tot 1998, dus 4 deuren en niet de latere versie met 2 deuren en zonder de reclame "TAGAKERIET/BERSLAGEN AB" op.
Heb al goeie commentaar gekregen uit Zweden van deze firma.
Filmke ook al bekeken, tis niet lang maar toch goed genoeg, later zal ik er wel eens werk van maken om met den grotere camera iets te schieten.
Eric.
Gelogd
Pagina's: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 51   Omhoog
Print
Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenMijn treinTopic: Verbouwen van HELJAN 44811 spoor O modellen NOHAB
« vorige volgende »
Ga naar: