proefabonnement modelspoor en spoorwegentijdschrift Railhobby

Modelspoorwijzer.net

Zoeken

 
Geavanceerd zoeken



Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
De activerings e-mail gemist?

Gebruikersnaam: 
Wachtwoord:
Sessielengte:

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenModelspoorTopic: Electrotren NS1300 probleem
Pagina's: [1]   Omlaag
Print
Auteur Topic: Electrotren NS1300 probleem  (gelezen 3646 keer)
0 geregistreerde gebruikers en 1 gast bekijken dit topic.
Nederduitsemeester
Full Member

Offline Offline

Berichten: 221


« Gepost op: 18 November 2014, 19:06:45 »

Ik heb een turkooizen NS1300 van Electrotren, en omdat ik (nog) geen baan heb rijdt deze niet zo heel veel. Af en toe een rondje over het starter-ovaaltjes van ROCO. Nu heb heb ik deze op d rollenbank gezet van de week, en hoor ik tijdens het rijden een regelmatig terugkerend takkend geluid. Ik heb de tandwielen al bekeken, die zien er goed uit. Ook het draaien van de motor zonder wielen gaat soepel. Echter zodra ik alles weer gemonteerd heb, hoor ik het geluid steeds terugkomen.

Weet iemand wat het is? en is dat op te lossen?
Gelogd

Groeten, Erwin
Noordwaarts
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 8034


176*


« Antwoord #1 Gepost op: 18 November 2014, 20:49:11 »

Heeft die loc wellicht een cardan-as? Zou die kunnen opspelen?

mvg,
Gert
Gelogd

Danmark, mit andet hjemland / maire de Gertwiller (F), vivant dans La-tourbe-et-Vallée
Mijn eigen 'Gouden Pijl': Deansgate, het Ohrstedt-Bahnhof van Engeland!
wil
Full Member

Offline Offline

Berichten: 107


Met Lenz meer mans.


WWW
« Antwoord #2 Gepost op: 19 November 2014, 12:40:04 »

@Erwin, weet je zeker dat er een tandwiel gebroken is,dit is moeilijk te zien ,even aan het tandwiel proberen te draaien of ze nog genoeg op de as klemmen.
Wiel assen met tandwiel zijn niet leverbaar meer.
Dit is een veel voorkomend euvel .

wil.
Gelogd

Met Lenz meer mans .
Nederduitsemeester
Full Member

Offline Offline

Berichten: 221


« Antwoord #3 Gepost op: 19 November 2014, 16:45:34 »

Zo op het eerste gezicht lijkt er geen tandwiel gebroken. Ik zal nog eens een keer goed kijken.
Zou zonde zijn, als dit niet meer te repareren is....
Gelogd

Groeten, Erwin
Pagina's: [1]   Omhoog
Print
Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenModelspoorTopic: Electrotren NS1300 probleem
« vorige volgende »
Ga naar: