Zoeken

 
Geavanceerd zoekenWelkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: 
Wachtwoord:
Sessielengte:

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenOntsporenTopic: “Koploper” gaat een kerkorgel bespelen
Pagina's: [1]   Omlaag
Print
Auteur Topic: “Koploper” gaat een kerkorgel bespelen  (gelezen 4858 keer)
0 geregistreerde gebruikers en 1 gast bekijken dit topic.
Anne W
Full Member

Offline Offline

Berichten: 118


« Gepost op: 16 Mei 2011, 21:43:08 »

Beste Mede Forummers,

Een mens heeft, naast werk, partner, familie, huis en kinderen een aantal hobby’s voor de resterende vrije tijd, velen van de deelnemers aan dit forum hebben natuurlijk het modelspoor als hobby, maar dat sluit andere hobby’s niet uit.

Zo heb ik o.a. de combinatie modelspoor en het luisteren naar bespelingen op grote kerkorgels, het laatste vindt zijn oorzaak aan logeerpartijen in Dordrecht en het daarbij behorende zondagse kerkbezoek.

Nu ben ik ook nog selectief in mijn keuze van orgelmuziek (het lijkt wel modelspoor), ik heb een voorkeur voor Franse componisten, dus toen er afgelopen zomer een orgelbespeling was bij mij in de buurt met Franse muziek, ben ik daar naar toe geweest.

Op de kerkdeur zag ik toen dat op de zaterdagen in juli en augustus deze oude kerk open was voor toeristisch bezoek en dat dan het orgel bespeeld zou worden door “vrijwilligers”.

Denkend aan een man die zijn hobby “het ontwikkelen van modelspoor-automatiseringssoftware” heeft ingeruild voor de hobby “het bespelen van een kerkorgel”, ben ik, na overleg met deze man, mijn netwerk gaan benaderen om te proberen hem dit jaar in staat te stellen een zaterdag op dit orgel te komen spelen.

En dat is gelukt, dus kan ik hierbij aankondigen dat op zaterdag 23 juli a.s. van half twee tot half vier, de bekende ontwerper van het programma Koploper, Paul Haagsma, het orgel van de Grote of Catharina Kerk in Heusden zal bespelen.

Ik denk dat het voor Paul, die enorm veel betekend heeft, en nog steeds veel betekent voor de automatische modeltreinbesturing, heel leuk zal zijn als er een aantal mensen, die veel aan zijn werk te danken hebben, nu naar hem komen luisteren en zo ook zijn huidige hobby komen bewonderen.

Op de website http://www.hervormdegemeenteheusden.nl/ vinden jullie o.a. een routebeschrijving en in het hoofdstuk “geschiedenis” o.a. een beschrijving van de geschiedenis van dit orgel.

Willen jullie een dagje op pad met “moeders de vrouw”: Heusden heeft een zeer gezellig klein winkelgebiedje met veel kunstgaleries, zie http://www.hbtheusden.nl/, daarnaast is Den Bosch met zijn grote “winkel” centrum dichtbij, voor een dagje uit met de hele familie (behalve jij dan) zou een bezoek aan de Efteling een mogelijkheid zijn.

Blijft het een “eenzaam” bezoek dan zal een bezoek aan een ouderwetse modelspoorwinkel, Wsum, Laageinde 93A in Waalwijk, een leuke aanvulling zijn.

Tot ziens op 23 juli in Heusden, groet, Anne W
Gelogd
Anne W
Full Member

Offline Offline

Berichten: 118


« Antwoord #1 Gepost op: 16 Juli 2011, 15:31:07 »

Over een week is er voor iedereen de kans om naar de andere hobby van Paul te komen luisteren, hem daarmee te steunen in wat hij nu doet en hem te bedanken voor wat hij voor onze hobby betekend heeft.

Groet, Anne W
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
Print
Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenOntsporenTopic: “Koploper” gaat een kerkorgel bespelen
« vorige volgende »
Ga naar: