Zoeken

 
Geavanceerd zoekenWelkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: 
Wachtwoord:
Sessielengte:

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenOntsporenTopic: Open dagen Modelbouwvereniging Purmerend.
Pagina's: [1]   Omlaag
Print
Auteur Topic: Open dagen Modelbouwvereniging Purmerend.  (gelezen 7917 keer)
0 geregistreerde gebruikers en 1 gast bekijken dit topic.
vriend
Jr. Member

Offline Offline

Berichten: 60


Voor al u scenery vragen.


« Gepost op: 22 Augustus 2014, 11:49:51 »Op zaterdag 6 en zondag 7 september organiseert Modelbouw Vereniging Waterland (MVW) Trimpad 8, (naast de schaats- en skeelerbaan)te Purmerend,  twee spectaculaire open dagen. Smiley

De modelbouwvereniging beschikt over een groot verenigingsgebouw met een ruime kantine.
Tijdens het genot van een heerlijk bakje koffie of ander lekkers, verkrijgbaar aan de bar van de kantine, kunt u altijd uitgebreid worden geïnformeerd worden over alle takken van modelbouw, welke op de vereniging te vinden zijn.

Spoorwegmodelbaan:
Binnen in het verenigingsgebouw wordt o.a. de spoorwegmodelbouw uitgeoefend in drie schalen, schaal 1:87(H0)en 1:160(N).
De modelbaan in H0 is maar liefst 25 x 3 meter groot en is onderverdeeld in twee delen: een deel naar Duits voorbeeld in wisselstroom en een deel naar Nederlands voorbeeld in gelijkstroom. Beide delen zijn met elkaar verbonden, zodat ook van Nederland naar Duitsland gereden kan worden en natuurlijk wordt er dan van loc gewisseld.

Alle type treinen kunt u zien: stoom,diesel en elektrisch in zowel goederen- als personenverkeer.
De club beschikt ook over een zeer natuurgetrouwe mobiele H0-baan, bestaand uit een groot aantal modules, waarmee regelmatig beurzen bezocht worden zowel in binnen- als in het buitenland.

Daarnaast is er ook een baan in de schaal 1:160(N) te bewonderen, waar nog hard aan gewerkt wordt en dat laat ook zien hoe zo’n baan in elkaar zit en hoe die wordt opgebouwd.

Nieuw:
Dit jaar zijn we ook begonnen met een wat grotere schaal. Schaal 0. Dubbel zo groot als de bekende schaal 1:87.
In onze kantine zal een opstelling staan met rijdende treinen.

Off-road racing:
In de”tuin”van de vereniging ligt een prachtige off-road baan, compleet met springschansen, hindernissen  en haarscherpe bochten, waar met radiografische modelwagens, in de schalen 1:10 en 1:8, gereden zal worden, zowel elektrisch als brandstof aangedreven.
Er worden op deze baan snelheden van meer dan 80 km per uur bereikt en door de springschansen zijn vlieghoogtes van meer dan 3 meter spectaculair om te zien. 
Hier wordt echt de uiterste concentratie en behendigheid van de renners gevraagd en wil je niet uit de baan vliegen, dan is echte stuurmanskunst een absolute voorwaarde.

Op zondag 7 september wordt de Waterland 500 gereden.
Dat is een off-road endurance race over 500 ronden voor RC-auto’s in de schaal 1:8. Dit is een ware uitputtingsslag met een internationaal deelnemersveld. Welk team heeft het eerst de 500 ronden afgelegd. Ieder team heeft 3 deelnemers die elkaar tijdens de race aflossen.
Elk jaar wordt de track aangepast met ander bochtenwerk, andere springschansen en andere obstakels, zodat deze baan een uitdaging blijft om te rijden.

Crawlen en trailen:
In de achtertuin van de vereniging is een natuurgetrouwe rotsbaan aangelegd, waarop radiografisch bestuurde en elektrisch aangedreven trailvoertuigen, zoals jeeps, pick-up trucks  en speciale crawlvoertuigen in de schaal 1 : 10 gereden kan worden. Deze baan is uniek in Nederland en enig in zijn soort. En hier gaat het nu juist niet om een zo hoog mogelijke snelheid, in tegendeel. Bij deze tak van sport kruipen de wagens over obstakels, rotspartijen en touwbruggen  over stromend water. Hier gaat het voornamelijk om behendigheid en vooral beheersing van het voertuig, want de rotsen zijn hier en daar zo stijl, dat het lijkt alsof de wagen verticaal omhoog of omlaag gaat.
Uiterste concentratie, beheersing  en voorzichtigheid wordt hier van de bestuurder gevraagd.

Veel voertuigen zijn zelf gemaakt en/of verbouwd, zodat ook hier een sterk staaltje van modelbouw te zien is. Er zijn zelfs voertuigen bij die een werkende lier hebben en zijn voorzien van verlichting, waardoor ze niet zijn te onderscheiden van het echte 1:1 voorbeeld en het er zeer realistisch en natuurgetrouw uitziet.

Wat is er allemaal te zien op zaterdag 6 en zondag 7 september van 10.00 tot 17.00 uur.

De Ho-modelbaan zal volledig in bedrijf zijn. Hoewel de baan grotendeels geautomatiseerd en beveiligd is, zijn toch 8 man nodig om alles onder controle te houden. De treinen rijden af en aan

Maar niet alleen treinen. Er wordt ook gereden met een radiografisch aangedreven brandweerauto en autobus. En dat op schaal 1 : 87. Komt dat zien, komt dat zien!!

Een werkende N-modelbaan, waar in de schaal 1:160 wordt gereden. Als je thuis niet veel ruimte tot je beschikking hebt is dit formaat een prachtige oplossing. Een mooie gelegenheid om eens te zien hoe zo’n baan er uitziet. Misschien kan je hier nog wat leren, waardoor je dat op je eigen baan kan toepassen. Hier kun je zien, dat je met een N-baan helemaal geen groot huis hoeft te hebben. De modellen, zowel locomotieven als wagons zijn tegenwoordig zeer gedetailleerd .

Diorama’s maken:
Als je onvoldoende ruimte hebt om een treinbaan aan te leggen, kan je ook een diorama maken. In feite een klein stukje  modelbouw, maar van hoge precisie en vaak naar een bestaand voorbeeld, b.v. het nabouwen van een klein station met perrons, stukjes spoor, wegen en aangrenzende bebouwing.

Er zullen leden zijn die laten zien hoe je bomen zelf kunt maken en hoe je de scenery opbouwt.

Modules maken:
Modules zijn platen van 60 bij 120 cm, die volgens internationale normen aan elkaar gekoppeld kunnen worden.  De MVW beschikt over een modulebaan naar Duits voorbeeld, waarbij 20 van deze modules met elkaar verbonden kunnen worden. Met deze modulebaan nemen we regelmatig deel aan evenementen in binnen- en buitenland.

Het voordeel van zo’n module is dat je er zowel thuis als op de club aan kan werken vanwege de geringe afmetingen.  Bij ons kunt u kant en klare modules bekijken. Misschien iets voor u.

Offroad wedstrijden:
Er zullen natuurlijk verschillende wedstrijden worden gereden met radiografisch bestuurde wagens, zowel op brandstof als elektrisch. Als de brandstof aangedreven wagens op volle toeren draaien en voorbij racen, dan ruik je dat en waan je je op het circuit van Zandvoort. Er zijn diverse soorten wagens, zoals rallywagens, en buggy’s. Nieuw zijn de zogenaamde short-course voertuigen, die rechtstreeks zijn afgeleid van de bestaande race trucks uit de Amerikaanse offroad klasse.

U zult verbaasd zijn hoe wendbaar, sterk en snel deze elektrisch aangedreven voertuigen zijn.

Misschien iets voor u of een van u kinderen.

Rockcrawl en trailbaan:
Er zal een crawl en trailwedstrijd gehouden worden, met rijders uit geheel Nederland.

Kijk en huiver als een voertuig  de rotsen, heuvels en obstakels beklimt en verbaas u over de natuurgetrouwe look van sommige voertuigen.

Op zondag zullen er demo’s gegeven worden en kunt u, als u dat wilt, vrij rijden. Dus als u in het bezit bent van een dergelijk  voertuig kom dat dan zelf eens proberen.

Boten:
De Solo, het schip van Greenpeace, is weer geheel hersteld.
Hier is hard aan gewerkt en het resultaat mag gezien worden en zal te pronken staan in onze kantine.
Daarnaast zullen ook andere modellen in allerlei afmetingen te bewonderen zijn.

Drones:
Nieuw dit jaar is vliegen met drones. Drones zijn radiografisch bestuurde vliegende machines, die in allerlei afmetingen en met allerlei toepassingen te verkrijgen zijn en vaak voorzien van een camera.

De kleinste is niet groter dan een lucifersdoosje, voor zien van 4 propellers en meerdere rode en blauw brandende leds.
Op zondag 7 september zal er tussen de wedstrijden door demonstraties met deze vliegende alleskunners worden gegeven.

Kantine.

In de kantine kunt u genieten van een hapje en drankje en kunt u voorlichting krijgen over alle takken van onze vereniging. Leden zijn graag bereid om met u hierover van gedachten te wisselen of advies te geven.

U bent van harte welkom op onze open dagen. Natuurlijk is de toegang gratis en is er voldoende parkeergelegenheid.

Wilt u meer informatie over onze vereniging, kijk dan op onze website KLIK.
Tot ziens!!!!!!!!
Gelogd
vriend
Jr. Member

Offline Offline

Berichten: 60


Voor al u scenery vragen.


« Antwoord #1 Gepost op: 6 September 2014, 18:59:49 »

Wat foto's van vandaag.
Morgen kunt u ook nog komen kijken van 10 tot 17 uur.
De clubbanen zijn te zien, alsmede clubleden die demostreren hoe je een huisje bouwt, scenery / bomen maken en locomotieven die zelfgemaakt worden d.m.v. messing en witmetaal, schaal 0.

Hieronder wat foto's.


Hier wat foto's van de demostraties die te zien zijn:


Groeten van Jarno
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
Print
Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenOntsporenTopic: Open dagen Modelbouwvereniging Purmerend.
« vorige volgende »
Ga naar: