Zoeken

 
Geavanceerd zoekenWelkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: 
Wachtwoord:
Sessielengte:

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenOntsporenTopic: Open dagen Modelbouwvereniging Waterland 3 en 4 september 2016.
Pagina's: [1]   Omlaag
Print
Auteur Topic: Open dagen Modelbouwvereniging Waterland 3 en 4 september 2016.  (gelezen 2543 keer)
0 geregistreerde gebruikers en 1 gast bekijken dit topic.
vriend
Jr. Member

Offline Offline

Berichten: 60


Voor al u scenery vragen.


« Gepost op: 22 Augustus 2016, 11:56:07 »In het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 september houdt onze vereniging weer zijn open dagen, waarbij allerlei activiteiten zullen plaatsvinden.

Treinen in de schalen HO, N en 1.
Op beide dagen houden we open rijdagen voor treinenliefhebbers.
De grote treinenbaan van de vereniging is dan in werking. De baan is 25 meter lang en bestaat net als in het grootbedrijf, uit een Nederlands deel in gelijkstroom en een Duits deel in wisselstroom.
Op deze baan wordt door onze leden gereden met treinen in de schaal 1:87 ook wel bekend als HO.
Goederentreinen en personentreinen, elektrisch, diesel en natuurlijk stoomlocomotieven met het daarbij behorende geluid, rijden allemaal hun traject op de baan die natuurlijk ook beveiligd is, zoals in het grootbedrijf.

Zichtbaar op scherm.
Een van de treinstellen is in de cabine voorzien van een videocamera. Dat wordt weergegeven op een beeldscherm, net alsof je zelf in de cabine van de machinist zit en zelf over de treinbaan rijdt.

Schaal 1:160 (N).
We beschikken tevens over een in werking zijnde complete treinenbaan in de schaal 1:160, ook wel “N” genoemd. Ook op deze baan wordt met meerdere treinen tegelijk gereden.
Als je thuis niet veel ruimte hebt, dan kun je hier zien wat er allemaal mogelijk is op deze schaal.

Schaal 1, LGB.
Heb je wel de ruimte, in huis of in de tuin, dan kun je met schaal 1 of schaal G, beter bekend als LGB rijden. Ook bij ons maakt schaal 1 en LGB onderdeel uit van de sectie treinen. Volledig met de hand gemaakt, zoals locomotieven, goederenwagens maar ook scenery, b.v. woonhuizen, loodsen en bomen.

Modulebaan in schaal HO.
Onze vereniging beschikt ook oven zeer natuurgetrouwe modulebaan in HO, welke zo’n 15 meter lang is en 5 meter breed is. Gekozen wordt voor een bepaald land en periode. De modules hebben allemaal een standaardmaat en kunnen onderling verbonden worden. Zo’n module kun je ook mee naar huis nemen om hem daar verder af te bouwen en te verfraaien.
Delen van de modulebaan zullen tijdens deze dagen opgesteld staan.

De Locdokter.
Beschikt u nog over treinen, maar weet u niet meer of ze het nog doen, kom dan naar ons Verenigingsgebouw. Daar zijn deskundigen aanwezig die uw locomotieven kunnen testen op onze testbaan en vaststellen wat mogelijk het probleem is.
Tevens kunnen deze treinspecialisten de loc schoonmaken, van een druppeltje speciale olie voorzien en eventueel repareren.
En als dat gelukt is kan uw loc op onze grote baan laten zien waartoe hij in staat is.
Zijn er kapotte onderdelen, dan krijgt u direct van onze locdokter uit de computer een advies voor locomotieven van alle grote merken, welk onderdeel vervangen dient te worden, voorzien van bestelnummer, prijs en waar te koop. Makkelijker kan het u niet gemaakt worden!

Trams, Bussen.
Ook voor trams in de schaal HO, een opkomende tak in de modelspoorwereld, kunt u bij ons terecht.
In een vitrine kunt u, naast Nederlandse modellen, allerlei trams en bussen uit binnen- en buitenlandse steden bewonderen. Ook zal er op de grote treinenbaan met trams gereden worden.

Auto’s en bussen op de treinenbaan.
Op een treinen- of trambaan mogen natuurlijk geen bussen, vracht- en personenwagens ontbreken.
Op onze treinenbanen ontbreken ze dan ook niet. Een natuurlijk rijden ze ook.
In het Duitse deel van de grote baan klimt de bus langs een helling naar boven en verdwijnt in de berg. In het Nederlandse deel rijdt de bus over de hele baan en verdwijnt, zoals het in Nederland gebruikelijk is, in een tunnel onder het water om er even later weer uit tevoorschijn te komen.
Ook wordt er met een radiografisch gestuurde bus gereden over de autowegen van de baan. En dat allemaal op schaal 1:87.
De alsmaar verder ontwikkelde techniek maakt dit in toenemende mate en betaalbaar mogelijk.

Bomen maken.
Op beide dagen zijn er specialisten aanwezig, die iedereen op deskundige wijze het bomen maken aan kunnen leren. Alle soorten bomen, loofbomen, naaldbomen, vruchtbomen, treurwilgen en dan ook nog eens voor alle seizoenen. Zij leren u hoe u met eenvoudig materiaal de mooiste en natuurgetrouwste bomen kunt maken.

Kantine.
En in onze grote kantine bent u van harte welkom voor een hapje of een drankje of gewoon maar een praatje met een van onze leden, om te horen wat er allemaal in onze vereniging mogelijk is.
Dat kan ook in onze achtertuin op ons terras.
Lekker, leuk, leerzaam, en natuurlijk gezellig!

Lid worden.
Heb je dit allemaal gezien en denk je, dat vind ik ook heel aantrekkelijk om te doen, thuis geen ruimte maar wel op de club, wordt dan lid van onze vereniging. Voor een tientje per maand ben je lid en jeugdleden tot 18 jaar betalen de helft. Opgeven kan in de kantine maar ook via onze website.
Vraag naar onze brochure.

Ons verenigingsgebouw is zaterdag 3 en zondag 4 september geopend van 10.00 tot 17.00 uur en is gelegen aan het Trimpad 8, in Purmerend, naast de IJsbaan. Er is voldoende gelegenheid om gratis te parkeren.
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
Print
Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenOntsporenTopic: Open dagen Modelbouwvereniging Waterland 3 en 4 september 2016.
« vorige volgende »
Ga naar: