Zoeken

 
Geavanceerd zoekenWelkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: 
Wachtwoord:
Sessielengte:

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenOntsporenTopic: Rail 2017 in Houten, 17 t/m 19 februari
Pagina's: [1]   Omlaag
Print
Auteur Topic: Rail 2017 in Houten, 17 t/m 19 februari  (gelezen 4281 keer)
0 geregistreerde gebruikers en 1 gast bekijken dit topic.
Anne W
Full Member

Offline Offline

Berichten: 119


« Gepost op: 9 Februari 2017, 15:31:17 »

De ModelSpoorGroep ’s-Hertogenbosch is deelnemer op Rail 2017 met de volgende banen:

de N-Baan “VerBrückt”, een oude bekende maar die, ondanks het feit dat de N-Groep een nieuwe baan in aanbouw heeft, zie  https://www.msgdenbosch.nl/cms/verbruckt-n/246-nieuwe-modulebaan-n-groep, nog steeds in de “verbetering/vermooiing” is, de op de website genoemde heteluchtballon “zweeft” nu ook over een flinke afstand heen en weer, waar gordijnrails niet allemaal goed voor zijn……, de baan wordt bestuurd door een Roco Z21 centrale en Koploper.

de onderstaande foto is van de tentoonstelling in Neumünster/Duitsland, de N-groep demonstreert ook het maken van bomen en andere zaken en er is een kinderbaantje.
het Stationsplein, een gedeelte van de Grote Märklin Baan van de MSG/Den Boch, een Dinamo/MCC autobaan, wat een deel gaat worden van het autoweg stelsel van deze baan.
de T4T demobaan, een project van één van de leden van de MSG/Den Bosch, een project wat ontstaan is uit zijn grote logische denkvermogen, ontstaan omdat hij wat anders mist, dat andere is het feit dat hij blind is.

de groep waar hij deel van uit maakt had tot vorig jaar de naam “Railware Groep”, dit omdat de groep het Railware automatiseringssysteem uitgetest heeft, inmiddels afgeschreven, werkte goed, maar Railware is een zachte dood aan het sterven, de groep is inmiddels overgegaan op iTrain.

het T4T systeem werd ook uitgetest binnen de groep, het systeem is een ingenieus “koppelsysteem”, waarbij het hele digitale systeem vervangen wordt door het systeem van T4T, dus niet een simpel ontkoppelsysteem, maar een kompleet nieuw DCC digitaal systeem, met naast koppelen en ontkoppelen ook lichtschakelingen en in tractie rijden.

de demobaan is ontstaan nadat een ander lid, een fanatieke gebruiker van de Raptor, hoorde dat er gezocht werd naar een digitaal systeem (centrale en automatisering) wat puur alfa/numeriek werkt (dus geen grafische plaatjes) en wat dus een braille lezer kan aansturen, wat immers het middel is voor een blinde mens om goed te communiceren met een computersysteem.

de Raptor fabriek heeft toen een interface ontwikkelt, wat software ontwikkeld en sindsdien is er een speciale uitvoering, de “braille Raptor”.Op bovenstaande foto’s zien jullie de demobaan met de treinen die er automatisch op rijden:

de Fyra trein, een getrokken trein met 2 loks, als er één gekoppeld is, rijdt de trein een rondje, koppelt de trekkende lok af, rijdt naar het opstelspoortje, de andere lok rijdt van het andere opstelspoortje naar de trein, koppelt aan en de trein rijdt een rondje de andere kant op, enzovoort.

de containertrein, die rijdt één of meerdere rondjes over verschillende sporen, de lok koppelt af, loopt om en koppelt aan de andere kant aan en rijdt in de andere richting één of meerdere rondjes, enzovoort.

de treinstellen, er zijn er vier, op het moment van het maken van de foto was er één in de reparatie, na het rijden van diverse rondjes in beide richtingen gaan de treinstellen aan elkaar koppelen, steeds als er een treinstel aangekoppeld is wordt er wat rond gereden, dit gaat door tot de trein compleet gekoppeld is tot een trein van vier stellen, daarna rijden ze één of meer rondjes met z´n vieren en gaan ze weer ontkoppelen net zo lang tot ze weer allemaal apart rijden.

Dit hele proces gaat dus automatisch, door elkaar heen, koppelend/ontkoppelend, met sounds en lichteffecten, een ingewikkeld proces, nee niet voor een computer, maar wel voor de mens die een computer moet instrueren hoe het allemaal moet.

De MSG/Den Bosch vinden jullie in Hal 2

Groet, Anne W
Gelogd
Anne W
Full Member

Offline Offline

Berichten: 119


« Antwoord #1 Gepost op: 10 Februari 2017, 18:33:20 »

Onderstaand de plattegrond van de "stand" van de MSG/Den Bosch in Hal2Groet, Anne W
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
Print
Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenOntsporenTopic: Rail 2017 in Houten, 17 t/m 19 februari
« vorige volgende »
Ga naar: