Het ABC systeem wordt o.a. toegepast door LENZ. LENZ heeft modules die het automatisch stoppen en optrekken in secties automatisch laten verlopen, de zogeheten "Brems Module (BM)" bijvoorbeeld BM1, BM2 en de BM3.
Het systeem werkt volgens het principe van asymmetrische DCC.
http://www.holleman.demon.nl/treinen/asymmetrisch.htmIk heb het getest op een spoor 0 baan met als lok de BR 64 en de V36 van LENZ.
Hieronder een paar aantekeningen: als voorbeeld de module BM1 (LENZ art. no. 22600).
http://www.lenz.com/products/modules/bm1.htmDe BM1 werkt alleen correct met LENZ regelaars en boosters. Op mijn UHLENBROCK Intellibox, werkt het niet. (Met een extra diode werkt het overigens wel)
Tevens dienen er LENZ decoders te worden gebruikt en wel uitsluitend uit de serie "Gold" en "Silver". Met andere decoders heb ik geen ervaring.
Ook moeten in die decoders de juiste CV's worden gezet. Als voorbeeld: Bij de Br 64 en V 36 zijn CV51 bit 0 en bit 1 en CV52 van belang. let op: In de rangeer modus (bijv. F5) werkt het ABC systeem ook niet.
Een punt van aandacht is de zogenaamde constante remweg die met CV 51 bit 0 geactiveerd wordt. in CV52 kun je dan de afstand instellen.
http://www.digital-plus.de/pdf/Decoder_V36.pdf Met CV 51 bit 2 wordt de richtingsafhankelijkheid geactiveerd en gedeactiveerd.
Met CV 51 bit 3 kun je het automatische pendel systeem in werking stellen.
Als je digitale wissels gebruikt van LENZ, bijvoorbeeld art. nr. 45041 moet je opletten dat deze niet binnen de ABC-sectie vallen, want zij ontlenen hun spanning aan de rails en als die via asymmetrische DCC wordt geleverd, werken de wissels onbetrouwbaar. Ook kun je op een enkel spoor waar naar twee kanten wordt gereden slechts één kant op de BM1 gebruiken omdat de overliggen spoorstaaf altijd direct aan de regelaar moet liggen. Als je aan al deze basisvoorwaarden hebt voldaan, werkt het verrasend goed.