Zoeken

 
Geavanceerd zoeken



Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: 
Wachtwoord:
Sessielengte:

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Pagina's: [1] 2   Omlaag
Print
Auteur Topic: Formaat plaatjes aanpassen  (gelezen 39560 keer)
0 geregistreerde gebruikers en 1 gast bekijken dit topic.
1200blauw
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1576


Benoemd snoodaard


« Gepost op: 29 November 2015, 18:00:22 »

Ik loop ertegenaan dat ik plaatjes niet kan schalen. De coding "heigth" en "width" worden door dit forum niet herkend, waardoor niet het plaatje wordt getoond maar alleen de tag. Is daar wat aan te doen? Ik wil het gaan gebruiken om treinsamenstellingen te laten zien, maar dat faalt nu omdat niet alle plaatjes even groot zijn.
Gelogd
Noordwaarts
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 16749


301 *


« Antwoord #1 Gepost op: 29 November 2015, 18:17:37 »

Welkom op dit forum! En treinsamenstellingen zijn natuurlijk ook zeer welkom.
Ik hoop dat een van de beheerders even naar de techniek van de plaatjes kan kijken.

mvg,
Gert
Gelogd

Danmark, mit andet hjemland / maire de Gertwiller (F), vivant dans La-tourbe-et-Vallée
Mijn eigen 'Gouden Pijl': Deansgate, het Ohrstedt-Bahnhof van Engeland! Officially Certified Viking™
Sander Lageveen
Global Moderator
Hero Member

Offline Offline

Schaal: H0
Systeem: Digitaal
Berichten: 1965


« Antwoord #2 Gepost op: 29 November 2015, 18:26:21 »

Leuk je hier te zien!!

We gaan kijken naar dit probleem.
Wil je ons een dergelijk plaatje eens sturen naar ons info mailadres?

InfoATmodelspoorwijzer.net
(AT=@)

Gelogd

mvg,
 Sander
Jakop de Bruin
Global Moderator
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 8828


265*


WWW
« Antwoord #3 Gepost op: 29 November 2015, 19:17:13 »

Leuk! en welkom  Duim omhoog
Als je draadje 'loopt' heb ik ook nog een paar samenstellingen te tonen
Gelogd

Waldijk '80-'93 en '00-'09
Waldijk on Flickr
1200blauw
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1576


Benoemd snoodaard


« Antwoord #4 Gepost op: 29 November 2015, 21:17:43 »

Ik heb de plaatjes niet zelf beschikbaar, maar leen ze met toestemming van een aantal sites. Het zou wel heel toevallig zijn als die sites precies dezelfde schaal gebruiken voor de plaatjes. Dat is dus ook niet het geval. Ik heb dat dus zelf aangepast mbv de tags die ik al noemde. Zonder hoogte- en breedtebeperking ziet het er dan bijvoorbeeld zo uit:

1978 winter D237 Nord West Express Hoek van Holland (V19.33u) - Osnabrück (Kopenhagen)



Zoals je ziet worden er ook ongevraagd spaties tussen de plaatjes gezet waardoor de rijtuigen niet meer mooi aansluiten.
Met tags ziet dezelfde coding er overigens zo uit, er worden geen plaatjes meer getoond:

1978 winter D237 Nord West Express Hoek van Holland (V19.33u) - Osnabrück (Kopenhagen)
[img width=81 height=27]http://www.seinarm.nl/Portals/0/staal/treinsam/mini/1200.gif[/img][img width=129 height=20]http://www.seinarm.nl/Portals/0/staal/treinsam/mini/DB-Pmrz.gif[/img][img width=129 height=20]http://www.seinarm.nl/Portals/0/staal/treinsam/mini/DB-ABm.gif[/img][img width=129 height=20]http://mlgtraffic.net/images/DB/V/DB_Bcm243_B_R.gif[/img][img width=119 height=19]http://www.seinarm.nl/Portals/0/staal/treinsam/mini/DSB-B.gif[/img][img width=129 height=20]http://www.seinarm.nl/Portals/0/staal/treinsam/mini/DB-ABm.gif[/img][img width=124 height=20]http://www.mlgtraffic.net/images/CIWL/CIWL_MU_R.gif[/img][img width=129 height=20]http://www.seinarm.nl/Portals/0/staal/treinsam/mini/DB-ABm.gif[/img][img width=129 height=20]http://www.mlgtraffic.net/images/DB/V/DB_BDms273_V_R.gif[/img]
Gelogd
1200blauw
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1576


Benoemd snoodaard


« Antwoord #5 Gepost op: 5 December 2015, 11:38:19 »

Is er al nieuws van het front, want ik popel om te beginnen!  Duim omhoog

EDIT: Ik ben maar alvast begonnen (http://forum.modelspoorwijzer.net/mijn-trein/show-je-realistische-treinsamenstelling/), maar het zou me enorm helpen als dit probleem werd opgelost.
« Laatste verandering: 5 December 2015, 11:51:16 door 1200blauw » Gelogd
Sander Lageveen
Global Moderator
Hero Member

Offline Offline

Schaal: H0
Systeem: Digitaal
Berichten: 1965


« Antwoord #6 Gepost op: 6 December 2015, 02:32:56 »

Ik heb het bij de technische man van de website gelegd maar nog geen reactie.
Gelogd

mvg,
 Sander
1200blauw
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1576


Benoemd snoodaard


« Antwoord #7 Gepost op: 6 November 2023, 22:42:36 »

Ik kwam dit toevallig weer tegen - weet 'ie al meer? Grin
Gelogd
Mispoes
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 645


Als het aan de kat lag...


« Antwoord #8 Gepost op: 7 November 2023, 10:12:00 »

Jeetje wat een ongeduld, broedende kip niet storen! Grin

Jakop verwees mij een tijd geleden naar deze site. Hier haal ik alles af, allemaal zelfde formaat. Als ik het op een forum wil tonen, zet ik het eerst over in een Wordbestand en maak er een afbeelding van. Desgewenst kun je met knippen/plakken binnen de afbeelding de voertuigen dichter op elkaar zetten.

Wij van ons, zijn de burgemeester van Waldijk nog steeds dankbaar voor de verwijzing. Duim omhoog
Gelogd

eigenlijk is er geen plek voor een modelbaan...
Erwin
Administrator
Jr. Member

Offline Offline

Schaal: H0
Systeem: Digitaal
Berichten: 57



« Antwoord #9 Gepost op: 25 November 2023, 20:38:20 »

Beste 1200blauw,

sorry voor de veel te late reactie  Cheesy

mijn advies is de plaatjes die je hebt via paint zelfde maat te maken, helaas is er geen oplossing.

mvg
Gelogd
Arjen52
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 2477

Oude meuk in h0


« Antwoord #10 Gepost op: 26 November 2023, 13:04:44 »

Een truc die ik toepas is de plaatjes als afbeelding laden in MS Word en daar met de afbeeldingseigenschappen de juiste grootte maken.
Vervolgens selecteer en kopieer ik alle afbeeldingen (Ctrl A; Ctrl C) en plak ze in Paint.
Daarna vanuit Paint opslaan als png- of jpg-bestand.
Gelogd

1200blauw
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1576


Benoemd snoodaard


« Antwoord #11 Gepost op: 29 November 2023, 12:31:24 »

Het probleem is dat het plaatjes van anderen betreft. Rehosten wordt nie tgewaardeerd; hotlinken wel.
Gelogd
Sander Lageveen
Global Moderator
Hero Member

Offline Offline

Schaal: H0
Systeem: Digitaal
Berichten: 1965


« Antwoord #12 Gepost op: 30 November 2023, 11:01:30 »

Rehosten met bronvermelding?
Gelogd

mvg,
 Sander
Arjen52
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 2477

Oude meuk in h0


« Antwoord #13 Gepost op: 30 November 2023, 17:21:38 »

Opvallend vind ik dat in dit forum de optie Width en Height bij de opdracht IMG niet beschikbaar zijn, terwijl de Simple Machines-software die mogelijkheid wel heeft: https://wiki.simplemachines.org/smf/Img
Gelogd

1200blauw
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1576


Benoemd snoodaard


« Antwoord #14 Gepost op: 30 November 2023, 20:27:14 »

Precies dat. Daarom heb ik ooit de vraag gesteld. De optie zou  er moeten zijn, maar is uitgezet voor dit forum lijkt.
Gelogd
Pagina's: [1] 2   Omhoog
Print
Modelspoorwijzer.net - ForumWebsiteAanpassingen op de websiteTopic: Formaat plaatjes aanpassen
« vorige volgende »
Ga naar: