Zoeken

 
Geavanceerd zoekenWelkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: 
Wachtwoord:
Sessielengte:

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Pagina's: [1]   Omlaag
Print
Auteur Topic: software  (gelezen 21099 keer)
0 geregistreerde gebruikers en 1 gast bekijken dit topic.
HansV
Newbie

Offline Offline

Berichten: 2


« Gepost op: 24 Oktober 2010, 16:11:03 »

Ik ben me aan het oriënteren op het gebied van digitaal rijden.
Een centrale is een speciaal geprogrammeerde processor in een duur kastje. Of zoals MRdirect een programma op een eigen pc. Programma's als koploper zijn software op een pc. Alles aangesloten op serieële of parallel uitgangen, als pc uitgangen, of het nu fabriekskastjes of zelfbouw zaken zijn.
Is er geen op één pc te installeren software, alles ineen, zodat één pc met wat daarop aan te sluiten toevoegingen zoals een of meer boosters en S88 ontvangers genoeg is?
Gelogd
Sander Lageveen
Global Moderator
Hero Member

Offline Offline

Schaal: H0
Systeem: Digitaal
Berichten: 1971


« Antwoord #1 Gepost op: 24 Oktober 2010, 20:01:40 »

Hans,

Ik probeer je vraag te overzien.
Wat jij wilt is dus een digitaal besturingssysteem en pc in 1?

Dan kom ik uit op dit:
wiki.modelspoorwijzer.net/index.php/Raptor

Nadeel, naar ik weet weinig gebruikers. De feedback is dan ook minimaal, hulp is er zeker wel te verkrijgen. Zie ook dit artikel.

mvg,
 Sander
Gelogd

mvg,
 Sander
Anne W
Full Member

Offline Offline

Berichten: 119


« Antwoord #2 Gepost op: 24 Oktober 2010, 22:13:44 »

Beste Hans,

Raptor is een uit de hand gelopen modelspoorhobby, dus geen grote "company" er achter, dat heeft zijn voor- en nadelen, groot voordeel is de korte lijn, je spreekt nagenoeg altijd met de ontwerper.

Als je het wilt zien, ga dan 13 november naar Houten, Raptor is daar met een demobaan, deze demobaan is ook te zien in Keulen, medio november en Rijswijk, medio december.

Overigens kun je de Raptor beter definiëren als gespecialiseerde digitale en treindienstleider programma's in één apparaat.

Zie ook wwww.raptorforum.nl

Vriendelijke groet, Anne W

 
Gelogd
Jelle
Newbie

Offline Offline

Berichten: 1« Antwoord #3 Gepost op: 24 Oktober 2010, 23:26:36 »

Goedenavond,

Dit is volgens mij zeker mogelijk.
Koploper of RocRail in combinatie met DDW en LocoNet.

DDW is een programma dat het DCC signaal genereert op een seriele poort. Daarop kun je dan direkt een booster aansluiten. Voor zover bij mij bekend kan Koploper daarmee overweg. Zie http://home.snafu.de/mgrafe/index_en.htm.

Voor de terugmeldingen kun je dan met LocoNet werken. Er is dan een klein interface printje nodig tussen je pc en het netwerk, kan op USB maar ook serieel. Voor zelfbouw, zie http://users.telenet.be/deloof/

Ik heb hier goede ervaringen mee Smiley

Nog een zelfbouw mogelijkheid: http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=mgv-overview-en

Je hebt dan één pc, wat toevoegingen en that's it.
Ik ben zelf met hetzelfde idee bezig, LocoNet werkt uitstekend, DDW krijg ik nog niet betrouwbaar genoeg werkend dus daar is nu nog MrDirect (met een tweede pc) voor in gebruik. Het probleem wat ik nog heb zit in de communicatie tussen mijn software en DDW, maar Koploper of RocRail zou er probleemloos mee overweg moeten kunnen.

Jelle.
Gelogd

NS, MRDirect, Edits booster, LocoNet, besturing met eigen geschreven software in VB
HansV
Newbie

Offline Offline

Berichten: 2


« Antwoord #4 Gepost op: 25 Oktober 2010, 08:36:17 »

Als ik jullie goed begrijp zijn het nog altijd twee programmaas van twee verschillende makers, die van alles aan elkaar moeten vertellen.
Wat ik vreemd vindt is dat blijkbaar geen enkele professionele zaak zoiets op de markt heeft gebracht.
Ook vreemd vind ik dat als je zo goed bent dat je een programma zoals Koploper kunt opzetten, je toch zeker ook goed genoeg zult zijn om functies zoals die van MRDirect in hetzelfde programma te stoppen. Dan is geen vorm van communicatie via com-dingen nodig. Bovendien zou je in deze tijd de in- en uitgang via een of twee USB poorten verwachten.
Maar goed, computerianen zullen het met de zeer gewaardeerde maar oudere software moeten doen.
HansV

Gelogd
Anne W
Full Member

Offline Offline

Berichten: 119


« Antwoord #5 Gepost op: 25 Oktober 2010, 15:58:05 »

Beste Hans,

Wil je een PC gebruiken of wil je een apparaat wat voor jou het digitale verkeer op je baan automatisch, en met de hand, regelt, wil je een PC gebruiken wat is daar de reden voor?

Groet, Anne W
Gelogd
Dave van der Locht
Full Member

Offline Offline

Schaal: N
Systeem: Digitaal
Berichten: 207


WWW
« Antwoord #6 Gepost op: 25 Oktober 2010, 19:14:48 »

Wat ik vreemd vindt is dat blijkbaar geen enkele professionele zaak zoiets op de markt heeft gebracht.
Ook vreemd vind ik dat als je zo goed bent dat je een programma zoals Koploper kunt opzetten, je toch zeker ook goed genoeg zult zijn om functies zoals die van MRDirect in hetzelfde programma te stoppen. Dan is geen vorm van communicatie via com-dingen nodig. Bovendien zou je in deze tijd de in- en uitgang via een of twee USB poorten verwachten.

Eenvoudig gezegd, dat heeft puur te maken met het feit een COM-poort onder Windows met alle geladen toeters en bellen niet 100% volgens NMRA specs een DCC signaal kan produceren gezien de achterliggende hard- en software. Onder DOS (MRDirect) ook niet 100%, maar wel iets beter. Je hebt dan toch eigenlijk een extra kastje nodig met b.v. USB aansluiting, of een extra PC met DOS en MrDirect wat uiteindelijk een goed signaal op de baan/boosters zet.

Hetgeen Jelle schetst (Koploper of RocRail i.c.m. DDW en LocoNet) is overigens goed mogelijk op een PC met Win2000 of XP. Een hele tijd geleden heb ik dat hier ook eens werkend gehad doch reageerde niet elke locdecoder er goed op, maar mogelijk is er ondertussen nog wat verbeterd.

Goeie vraag trouwens Anne... Keuze voor een bepaalde oplossing is vaak de vraag: "wat wil je", want vele combinaties zijn mogelijk met allemaal hun eigen voor- en nadelen.

Gr. Dave
« Laatste verandering: 25 Oktober 2010, 19:17:06 door Dave van der Locht » Gelogd
rjr
Full Member

Offline Offline

Berichten: 101


« Antwoord #7 Gepost op: 30 Oktober 2010, 22:48:41 »Hetgeen Jelle schetst (Koploper of RocRail i.c.m. DDW en LocoNet) is overigens goed mogelijk op een PC met Win2000 of XP. Een hele tijd geleden heb ik dat hier ook eens werkend gehad doch reageerde niet elke locdecoder er goed op, maar mogelijk is er ondertussen nog wat verbeterd.


Deze combinatie heb ik ook jaren gebruikt, en gebruik ik nog altijd, DDW in combinatie met koploper op 1 windows XP systeem. Dit werkt probleemloos op mijn buiten baan. Zet de baan aan het begin van de dag aan, en de treinen rijden de gehele dag ongestoord.
Het heeft ook mijn Binnen baan langere tijd probleem loos aangestuurd. Heb ook geen problemen ondervonden bij verschillende decoders.

Die twee programma's communiceren nog wel, maar dat maakt technisch niet zo veel verschil ten opzichte van 1 programma die het zou doen.
Ook dan zou je het programma opsplitsen in een deel wat de communicatie met de baan doet, de signalen gegenereerd, en de terugmelders controleren/afhandelen.
Daarnaast een deel die de sturing van de treinen doet. Welke is waar, welke moet vertrekken/afremmen, zetten van de benodigde wissels.
Eventueel daarnaast dan nog een deel dat de communicatie naar de gebruiker doet.

Het belangrijkste deel is dan toch de generatie van de signalen, die zijn tijdsgebonden. Daar moet je dus op bepaalde momenten iets doen.

Dus waarom zou je niet gewoon met DDW en koploper als 2 programma's op 1 PC willen werken?

Groet,
Roelco
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
Print
Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenDigitaalTopic: software
« vorige volgende »
Ga naar: