Modelspoorwijzer.net

Zoeken

 
Geavanceerd zoeken



Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
De activerings e-mail gemist?

Gebruikersnaam: 
Wachtwoord:
Sessielengte:

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenDigitaalTopic: Waarvoor zijn de soldeer-eilandjes op deze ESU decoder?
Pagina's: [1]   Omlaag
Print
Auteur Topic: Waarvoor zijn de soldeer-eilandjes op deze ESU decoder?  (gelezen 2754 keer)
0 geregistreerde gebruikers en 1 gast bekijken dit topic.
Hamelinck
Jr. Member

Offline Offline

Berichten: 64



« Gepost op: 24 December 2017, 16:16:14 »

Ik ben benieuwd waarvoor de soldeer-eilandjes op deze ESU decoder zijn.
Maar ook welke decoder ( zie foto ) dit is.




Het is een oude decoder uit mijn rommeldoosje, dus die is daar ooit terechtgekomen omdat hij is vervangen voor een betere.
ik heb hem nu in een wagon achter een Sik met een GM&S motor gezet.
Alleen rijdt hij alleen maar snel en hapert op de wissels.
Langzaam wil hij wel, maar moet ik hem helpen.
Ik hoopte dat die soldeer-eilandjes bedoeld waren om een "power-pack"op aan te sluiten.

MVG
LKeo Hamelinck
Strijen
Gelogd

Kom eens kijken bij MSG Drechtsteden
Ik ben er al jaren lid !
wil
Full Member

Offline Offline

Berichten: 143


Met Lenz meer mans.


WWW
« Antwoord #1 Gepost op: 26 December 2017, 13:37:34 »

Hoi leo, ik denk dat dit een lopi 3v is.
Zal even zoeken of ik daar iets van heb in mijn doc. Lopi.
Wil.
Gelogd

Met Lenz meer mans .
wil
Full Member

Offline Offline

Berichten: 143


Met Lenz meer mans.


WWW
« Antwoord #2 Gepost op: 28 December 2017, 00:34:42 »

Het is inmiddels duidelijk ,bij onze buren gepost .
Natuurlijk altijd een mogelijkheid tot een power pack oplossing.

grt,wil.
Gelogd

Met Lenz meer mans .
Hamelinck
Jr. Member

Offline Offline

Berichten: 64



« Antwoord #3 Gepost op: 2 Januari 2018, 16:31:52 »

Heren,

Zou het kunnen dat de decoder de eerste paar stappen overslaat en bv bij decoderstap 10 of zo gaat rijden.
dat powerpack is gelukt met deze link:
http://www.web-hgh.de/index_jsm_moba.htm?http://www.web-hgh.de/p03_esudec_puf.htm

MVG
Leo
Gelogd

Kom eens kijken bij MSG Drechtsteden
Ik ben er al jaren lid !
Sander Lageveen
Global Moderator
Hero Member

Offline Offline

Schaal: H0
Systeem: Digitaal
Berichten: 1702


« Antwoord #4 Gepost op: 2 Januari 2018, 16:55:56 »

Dat kan ja.
Echter is dat naar mijn idee een instelling die je aan zou moeten kunnen passen.

Bij stap 10 geeft de decoder pas genoeg spanning om de motor te laten draaien.

Weet zo even niet uit mijn hoofd welke CV's je daar precies voor moet hebben.
Gelogd

mvg,
 Sander
Hamelinck
Jr. Member

Offline Offline

Berichten: 64



« Antwoord #5 Gepost op: 3 Januari 2018, 14:35:49 »

Hallo Sander,

Ik heb met de CV's 51 - 52 en 53 zitten expirementeren, maar de juiste instelling heb ik niet gevonden.
Ik moet erbij vermelden dat de motor niet de motor van Roco is maar een van GM&S model BB.
Ik heb CV 2 op 1
CV 3 ook op 1 en
CV 4 ook op 1
CV 5 op 30 en
CV 6 op 10

Ik denk dat het probleem in de motor zit.
Als ik hem help wil hij wel rijden maar dat doet hij dan niet lang
Het probleem doet zich voor bij minder dan 12 km per uur volgens Koploper.

Voor rangeerspeelwerk, dus handmatig, gaat het wel.
Hij rijdt dan mooi en stopt niet op de wissels maar kruipen doet hij niet.
Dat is al meer als voorheen.

Heb jij nog een suggestie ?

Alvast mijn dank

MVG

Leo

Gelogd

Kom eens kijken bij MSG Drechtsteden
Ik ben er al jaren lid !
Pagina's: [1]   Omhoog
Print
Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenDigitaalTopic: Waarvoor zijn de soldeer-eilandjes op deze ESU decoder?
« vorige volgende »
Ga naar: