Modelspoorwijzer.net

Zoeken

 
Geavanceerd zoeken



Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
De activerings e-mail gemist?

Gebruikersnaam: 
Wachtwoord:
Sessielengte:

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Pagina's: 1 [2]   Omlaag
Print
Auteur Topic: blokken  (gelezen 19877 keer)
0 geregistreerde gebruikers en 1 gast bekijken dit topic.
Anne W
Full Member

Offline Offline

Berichten: 101


« Antwoord #15 Gepost op: 15 Mei 2016, 23:24:35 »

Kleine waarschuwing: het is een hele leuke discussie, maar niet voor een beginner, dus "KISS".

Groet, Anne W
Gelogd
Rob
Newbie

Offline Offline

Berichten: 23



« Antwoord #16 Gepost op: 15 Mei 2016, 23:46:07 »

Hoi Anne, ik ben ook nog een beginner maar al is het nieuw of moeilijk je kan er altijd wat van opsteken.
Groetjes Rob Duim omhoog
Gelogd
Rene H0
Newbie

Offline Offline

Berichten: 14


« Antwoord #17 Gepost op: 16 Mei 2016, 09:56:29 »

Dat kan ik door ervaring onderschrijven.
In Waldijk stoppen de 2, 4, 6 baks en lange treinen op 4 verschillende plaatsen en ik heb 2 fysieke stopmelders. De andere 2 gaat via virtuele melders  Duim omhoog

Hoi Jakop,

Moet je dan rijden met een vaste route of werkt het ook met automatisch rijden.
Virtuele bezet melding heb ik zelf nog niet toegepast, snap het nog niet helemaal ook.

Groetjes
René

Gelogd
Sander Lageveen
Global Moderator
Hero Member

Offline Offline

Schaal: H0
Systeem: Digitaal
Berichten: 1702


« Antwoord #18 Gepost op: 16 Mei 2016, 10:02:21 »

Ik heb in mijn baan geen virtuele melders opgenomen. Mijn perronsporen zijn verdeeld in 6 of 8 secties zo uit mijn hoofd.

Uit voorgaande banen weet ik dat dit feiloos werkt.
Gelogd

mvg,
 Sander
Rene H0
Newbie

Offline Offline

Berichten: 14


« Antwoord #19 Gepost op: 16 Mei 2016, 10:26:16 »

Ik heb langs mijn perron 4 bezetmelders geplaatst.
De bedoeling was om 2 korte treinen langs het perron te kunnen plaatsen.
De lange moesten stoppen aan het einde de kortere netjes verdeeld in het midden 4, 6 bakken.
Perron is ongeveer 240 lang.
Had als eens de vraag gesteld op het koploper forum, maar had begrepen, dat het niet zo werkte.  

2 korte kunnen prima in de 2 blokken langs het perron geplaatst worden, en de lange netjes aan het eind van het perron.
Maar als er een korte nu eens in het midden moet stoppen, gaat dat niet.

Is dat met een virtuele bezetmelder erbij,  dan wel voor elkaar te krijgen.
En mag een virtuele bezetmelder wel in een bestaand blok geplaatst worden.

|-----| |-----|
A     B C     D

Voorbeeld mogelijkheden.
A en B = Blok 1001
C en D = Blok 1002

Benelux komt binnen op D, remt af en stopt netjes op A. Met te lang voor blok optie.

Mat 54, komt binnen op A en stopt op B, want er komt ook een Mat 46 binnen op D en stopt op C.

Plan V komt binnen op D maar moet om netjes gecentreerd in het midden van het perron stoppen, wat het mooiste is op B.
Zou moeten doorrijden in centimeters, maar staat dan in blok 1001

Dit zou dan gewoon random moeten werken. Geheel afhankelijk op lengte van de trein.

Kan zoiets dan met een virtuele melder?
« Laatste verandering: 16 Mei 2016, 10:41:18 door Rene H0 » Gelogd
hubertus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 4005


WWW
« Antwoord #20 Gepost op: 16 Mei 2016, 12:25:28 »

Ik denk dat je nog eens goed moet nadenken wat je wilt.
Voor de tweede mogelijkheid moet een korte trein doorrijden tot aan het einde van het spoor, anders kan een tweede trein er niet achter.
Maar bij de derde mogelijkheid moet een even korte trein juist niet doorrijden tot het einde, maar al halverwege tot stilstand komen.
Koploper kan in dit geval dus niet puur op basis van de lengte van de trein bepalen, waar deze tot stilstand moet komen.
Je kunt er natuurlijk wat andere voorwaarden aan koppelen, bijvoorbeeld als er twee korte treinen direct achter elkaar richting station rijden, kies je voor mogelijkheid 2, als het er maar eentje is, kies je voor mogelijkheid 3. Maar om dat goed te realiseren, moet je al redelijk diep in de logische acties duiken.
Wil je dat? Het is niet het eenvoudigste deel van het programma.
Gelogd
Pagina's: 1 [2]   Omhoog
Print
Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenDigitaalTopic: blokken
« vorige volgende »
Ga naar: