Zoeken

 
Geavanceerd zoeken



Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
De activerings e-mail gemist?

Gebruikersnaam: 
Wachtwoord:
Sessielengte:

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenDigitaalTopic: Draaischijf digitaal maken.
Pagina's: 1 2 [3]   Omlaag
Print
Auteur Topic: Draaischijf digitaal maken.  (gelezen 35803 keer)
0 geregistreerde gebruikers en 1 gast bekijken dit topic.
rjr
Full Member

Offline Offline

Berichten: 101


« Antwoord #30 Gepost op: 14 December 2013, 23:20:34 »

Heb het probleem van 180 graden draaien verder nog niet uitgezocht, komt eventueel nog wel een keer. Heb een handigere manier om de draaischijf vanuit koploper makken handmatig te bedienen, en dat werkt.

Wel heb ik automatisch rijden getest vanuit koploper. Met nog maar 4 sporen waarbij 2 treinen steeds heen en weer rijden, draaien, en zo de hele tijd door. Op zich heel mooi gezicht als het allemaal werkt.
Alleen eens in de zo veel keer gaat het fout. Opdracht wordt goed verzonden. In het analyse programma van de decoder kan ik zien dat het commando goed aangekomen is. Doel adres is inderdaad correct. Alleen in plaats van daar helemaal heen te draaien draait hij maar in stap in die richting. En dan gaat het fout.

Koploper denkt dat de schijf aangekomen is, en stuurt de lok er op. Maar dat kan dus niet. Als je snel zelf ingrijpt en de lok even met de hand verplaatst, dan gaat het daarna wel weer goed.

Ben nog in overleg met de ontwerper waar dit door zou kunnen komen.
Een mooie aanpassing in koploper zou zijn een check of de schijf staat waar die hoort te staan. Via S88 geeft de decoder namelijk terug waar hij echt staat. Dan zou koploper kunnen controleren waar hij staat en of dat goed is. Zo niet, de opdracht nog een keer versturen. Maar ja, dat zit niet in koploper, en gezien de status van koploper zal dat ook wel niet meer komen.
En ja, dat zou dan een workaround zijn voor het echte probleem. Dus maar gewoon kijken dat we die opgelost krijgen.

Kan dus wel beetje genieten van het geheel, maar moet wel goed blijven opletten, en regelmatig even ingrijpen. Komen er vast nog wel achter waar dat door komt, kan alleen wel even duren  natuurlijk.

Groet,
Roelco
Gelogd
rjr
Full Member

Offline Offline

Berichten: 101


« Antwoord #31 Gepost op: 17 December 2013, 13:09:08 »

Gisteravond nog weer even wat testen gedraaid. En zowaar heeft het die avond zonder 1 probleem gedraaid. Niet zo heel lang aan het testen geweest, maar tot dus ver wel de langste periode waar alles foutloos gedraaid heeft. Hoop dat het geen eenmalige uitzondering was, en dat alle problemen er nu uit zijn. Meer testen zullen het ons vertellen.

Wel een mooi gezicht, treinen de schijf op, en weer er af, seinen schakelen tussen rood en wit.
Getest met onder andere de lok uit deze set.
http://www.roco.cc/de/product/149417-0-0-0-0-0-0-001002/products.html
Toch mooi om te zien dat deze mooi midden op de schijf blijft staan. En zo veel ruimte heeft hij dan niet meer over Smiley.
Misschien dat ik de max snelheid nog iets ga terugschroeven. Ze rijden nu met 15km/uur de schijf op, maar mag best nog wat langzamer eigenlijk.

Groet,
Roelco
Gelogd
Sander Lageveen
Global Moderator
Hero Member

Offline Offline

Schaal: H0
Systeem: Digitaal
Berichten: 1742


« Antwoord #32 Gepost op: 17 December 2013, 16:25:27 »

Roelco,

goed om te horen!
Altijd mooi om zulke grote machines te zien draaien op zo'n schijf!

mvg,
 Sander
Gelogd

mvg,
 Sander
rjr
Full Member

Offline Offline

Berichten: 101


« Antwoord #33 Gepost op: 15 Januari 2014, 12:23:45 »

Heb me intussen eens bezig gehouden met de terugmeldingen van de draaischijf decoder.
Die heeft vele terugmeld opties. Over wat er gebeurd. Over waar hij is. En over welke fouten er opgetreden zijn.

Met name dat waar hij is geeft dus de mogelijkheid om in het programma te kijken of de lok ook daar staat waar koploper hem verwacht.
Via logische en speciale acties heb ik dat nu voor elkaar. Als de brug niet op de juiste plaats staat wordt het commando nog een keer verstuurd. En eventueel nog een keer als nodig is.

Wil ook nog wat met fout meldingen gaan doen. Zodat als er iets fout gaat de treinen rond de draaischijf niet meer rijden.

Op zich wel een interessante actie geweest, naast extra zekerheid rond de besturing van de draaischijf heeft het mij ook veel geleerd over de mogelijkheden van koploper in deze. En daarvan is nog wel meer te gebruiken in de toekomst Smiley.

Wil op een toekomstige beurs nog eens kijken voor 2 extra seinen, en zit nog te broeden op een oplossing om de oprij seinen en afrij seinen apart te schakelen. Niet dat dit in het echt gebruikt zal zijn, maar geeft wel een leuk beeld. Aan de andere kant, ben ook al best tevreden over het huidige resultaat, dus misschien blijft het ook wel zoals het nu is. En dan sluiten we dit project hiermee dus ongeveer af.

Volgende stap wordt dan om de draaischijf op te gaan nemen in een automatische route zodat een trein netjes gedraaid wordt, even wat lok verzorging krijgt alvorens weer te vertrekken.

Groet,
Roelco
Gelogd
Pagina's: 1 2 [3]   Omhoog
Print
Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenDigitaalTopic: Draaischijf digitaal maken.
« vorige volgende »
Ga naar: