Zoeken

 
Geavanceerd zoeken



Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: 
Wachtwoord:
Sessielengte:

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Pagina's: 1 [2] 3   Omlaag
Print
Auteur Topic: LokPilot 4.0 doet raar  (gelezen 17446 keer)
0 geregistreerde gebruikers en 1 gast bekijken dit topic.
hubertus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 7173


WWW
« Antwoord #15 Gepost op: 2 September 2020, 21:11:15 »

Alle CV's boven de 255 kunnen meerdere waarden hebben, afhankelijk van de index.
Ik dacht, maar niet zeker, dat je die met een IB niet uit kunt lezen, cq. je een willekeurige waarde krijgt.
Gelogd

Plettenburg, DB jaren '80 in H0
Jakop de Bruin
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 7355


246*


WWW
« Antwoord #16 Gepost op: 3 September 2020, 05:04:43 »

Ok, op die manier...ik dacht in mijn onschuld dat indien, de juiste index ingesteld, je gewoon kan uitlezen.
Gezien de waarden, die de waarden zijn die je verwacht als 3 op 3 zit en 4 op 4 zit, lijken ze me niet willekeurig, maar of het klopt....?
Ik kan ze eens overschrijven en kijken of dat uitmaakt.
Gelogd

Waldijk '80-'93 en '00-'09
hubertus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 7173


WWW
« Antwoord #17 Gepost op: 3 September 2020, 08:52:06 »

Misschien klopt je onschuld ook wel.
Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik zelden CV's uitlees en als, dan dus meestal met jmri.
Gelogd

Plettenburg, DB jaren '80 in H0
Jakop de Bruin
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 7355


246*


WWW
« Antwoord #18 Gepost op: 3 September 2020, 09:19:39 »

Net even (voordeel van thuis werken) geprobeerd:

16 programmeren op 426
16 programmeren op 442

IB zegt na beide OK en voorts proberen en aux 3 gaat nog steeds aan met F5  Embarrassed

Gelogd

Waldijk '80-'93 en '00-'09
hubertus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 7173


WWW
« Antwoord #19 Gepost op: 3 September 2020, 09:34:26 »

En aux3 reageert niet op F3?
Gelogd

Plettenburg, DB jaren '80 in H0
Jakop de Bruin
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 7355


246*


WWW
« Antwoord #20 Gepost op: 3 September 2020, 09:48:08 »

nope...  Sad
Gelogd

Waldijk '80-'93 en '00-'09
hubertus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 7173


WWW
« Antwoord #21 Gepost op: 3 September 2020, 10:02:14 »

Kun je de waarde van CV124 eens uitlezen?
Gelogd

Plettenburg, DB jaren '80 in H0
Jakop de Bruin
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 7355


246*


WWW
« Antwoord #22 Gepost op: 3 September 2020, 10:52:25 »

Het nadeel van thuis werken is dat je daar ook mee bezig bent.... hij staat op 24
« Laatste verandering: 3 September 2020, 12:14:29 door Jakop de Bruin » Gelogd

Waldijk '80-'93 en '00-'09
hubertus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 7173


WWW
« Antwoord #23 Gepost op: 3 September 2020, 11:20:45 »

In dat CV wordt o.a. de decoderlock bij het programmeren geregeld, maar dat lijkt goed te staan.

Ik weet wel direct weer waarom ik altijd wat gemengde gevoelens bij Esu heb. Volgens de handleiding is de defaultwaarde daarvan 0, volgens de software 24...  Undecided
Ook hier lijkt de handleiding verkeerde informatie te geven.

Verder zou ik het ook niet meer weten, lijkt toch op een loco-decoder.

Gelogd

Plettenburg, DB jaren '80 in H0
Jakop de Bruin
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 7355


246*


WWW
« Antwoord #24 Gepost op: 3 September 2020, 12:15:48 »

Inderdaad... ik zal vanavond de platine eens helemaal door meten of daar niet een kortsluiting in zit die de zaak loopt te beïnvloeden.
Gelogd

Waldijk '80-'93 en '00-'09
Jakop de Bruin
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 7355


246*


WWW
« Antwoord #25 Gepost op: 3 September 2020, 19:13:49 »

Alles doorgemeten. Qua bedrading en platine is alles OK, geen kortsluitingen.

Over CV 124 vind ik dit:



CV124 BIT 1 moet op 0 staan om NIET op slot te staan.
Daar staat hij ook op en aangezien ik F0 kan faden, bewijst dat er toegang tot de decoder is.
Daarentegen staat dat CV124 standaard op 16 zou moeten staan en die staat op 24  Undecided

Even geprobeerd op 16, geen verschil...
Gelogd

Waldijk '80-'93 en '00-'09
hubertus
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 7173


WWW
« Antwoord #26 Gepost op: 3 September 2020, 19:23:32 »

Het verschil tussen 16 en 24 is of bit 3 niet of wel gezet is. Wat bit 3 doet, weet ik niet, kan er niks over vinden.
Maar aangezien de lokprogrammer software van 24 uitgaat, lijkt me dat voor jou niks uit te maken.

Heb je nog een andere decoder, waarmee je kunt proberen of het wel werkt? Dan weet je of het de decoder of de IB het probleem is.
Gelogd

Plettenburg, DB jaren '80 in H0
Jakop de Bruin
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 7355


246*


WWW
« Antwoord #27 Gepost op: 3 September 2020, 19:32:57 »

Die doet iets met de C-sinus motor


Gelogd

Waldijk '80-'93 en '00-'09
Jakop de Bruin
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 7355


246*


WWW
« Antwoord #28 Gepost op: 3 September 2020, 19:33:45 »

Wel decoders, niet een 54617 Plux22  Sad
Gelogd

Waldijk '80-'93 en '00-'09
nederbelg
Newbie

Offline Offline

Berichten: 23


« Antwoord #29 Gepost op: 3 September 2020, 20:04:45 »

CV 8 = 8
En eens opnieuw proberen?

Dave
Gelogd
Pagina's: 1 [2] 3   Omhoog
Print
Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenDigitaalTopic: LokPilot 4.0 doet raar
« vorige volgende »
Ga naar: