Zoeken

 
Geavanceerd zoekenWelkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
De activerings e-mail gemist?

Gebruikersnaam: 
Wachtwoord:
Sessielengte:

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
 1 
 Gepost op: Vandaag om 11:29:45 
Gestart door 1200blauw - Laatste bericht door besselspoor
Leuk, en vooral verstandig om kleinschalig te beginnen met een groter plan in gedachte. En mooi om je zoon er zo in te betrekken, die van mij geeft er niks om.
Misschien wel een idee is om een baan in modules te bouwen. dan leg je wel het grotere geheel vast zodat een logisch baanplan ontstaat, maar kun je per segment rustig afbouwen en invullen. Komt dan niet alles af, dan heb je in elk geval een module afgebouwd, wat veel meer bevredigend is dan een grote baan die nooit afkomt.

 2 
 Gepost op: Vandaag om 09:42:52 
Gestart door Viktor - Laatste bericht door Wesley
Ik neem aan dat dat betekent dat het juist is? Wink Hier dan de volgende:


De stationsnaam alstublieft.

 3 
 Gepost op: Vandaag om 06:59:03 
Gestart door 1200blauw - Laatste bericht door 1200blauw
De foto's komen daardoor beter uit de verf, ze komen als het ware los van de achtergrond en geven meer diepte.

Overigens is niet het voornemen dat ik Hengelo precies ga nabouwen, maar het moet iets worden dat de geest van Hengelo of een vergelijkbare Twentse stad (Almelo, Enschede, Oldenzaal) suggereert, een fictieve plaats die aan de Twentelijn zou kunnen hebben gelegen.

Ik kan het filmpje niet afspelen, maar is het soms dezelfde als deze?
Ik twijfelde daar ook over de jaren. Maar omdat er een DE-5 op de Watergraafsmeer staat, vermoed ik dan een mix van diverse jaren.

Het is inderdaad hetzelfde filmpje! Ik heb de link aangepast, omdat het bij mij ook niet meer werkte.

Ik heb toevallig ook een mP en vroeg me af of die ook op de Twentelijn gereden hadden. Daar gaf deze film ook antwoord op: ja dus.

 4 
 Gepost op: Vandaag om 06:20:14 
Gestart door 1200blauw - Laatste bericht door Jakop de Bruin
Vreemd....de originele link doet het bij mij wel...

Ik ga je ook volgen. Ik heb 2 jaar in Hengelo gewoond en heb daar goeie herinneringen aan. Ben benieuwd wat je gaat maken en haast moet je niet hebben. Ik ben nu >10 jaar bezig en de seinen staan sinds kort....
Waren vanaf dag nul gepland.

Heb je een reden voor die grote zwarte vlakken rond je foto's?

 5 
 Gepost op: 19 Januari 2020, 23:07:59 
Gestart door Jakop de Bruin - Laatste bericht door dneijenhuis
Paal met bordes en trapje vanaf zijkant zo te zien (moest 't ff een paar keer bekijken en pauzeren), zie ook de constructie van de WUBO halverwege de brug.
Kan er zo snel geen screenshots van maken...

Daan

 6 
 Gepost op: 19 Januari 2020, 22:43:32 
Gestart door 1200blauw - Laatste bericht door hubertus
Ik kan het filmpje niet afspelen, maar is het soms dezelfde als deze?
Ik twijfelde daar ook over de jaren. Maar omdat er een DE-5 op de Watergraafsmeer staat, vermoed ik dan een mix van diverse jaren.

Verder ga ik je natuurlijk volgen in dit draadje.

groet, Huub

 7 
 Gepost op: 19 Januari 2020, 22:29:03 
Gestart door 1200blauw - Laatste bericht door 1200blauw
Ik weet niet of ik in het hoofdstuk banenbouw helemaal goed zit (daarom was ik hier nog niet begonnen en wel op andere fora), maar het komt het dichtst in de buurt van wat ik wil laten zien.

Bedoeling is dat er uiteindelijk een modelspoorbaan ontstaat aan de hand van een heleboel kleine projectjes. Een erg ervaren bouwer ben ik niet, veel tijd heb ik ook niet, de plannen zijn (te?) groot, dus het is een meerjarenproject dat waarschijnlijk nooit tot een einde wordt gebracht. Daar heb ik vrede mee. Ik ben lekker bezig, soms een hele poos niet en dan weer intensiever. Als ik weer iets zinvols geproduceerd heb neem ik me voor hier het resultaat te plaatsen. Dat is vrij eenvoudig werk, zeker als je kijkt naar wat de pro's hier laten zien, maar wellicht komen er leuke reacties of nuttige tips waar ik wat mee kan.

In mijn jonge jaren heb ik aardig wat vliegtuigmodellen in elkaar geknutseld, gespecialiseerd in 1:72 modellen van vooral Amerikaans en Duits spul, Europees Theater. Daar ga ik nu samen met mijn zoon mee verder. Hij heeft geloof ik meer met de vliegtuigen dan met de treinen en zo zijn we toch leuk samen bezig.
Dit is een resultaat van mijn activiteiten zo'n 20-30 jaar geleden. De foto's zijn trouwens "even snel" uit de hand genomen en hebben daardoor een beperkte scherptediepte. Het onderwerp heeft niets met treinen te maken, maar het mag vast wel hier, gewoon om wat achtergronden te laten zien.Het is een North American P-51D Mustang jachtvliegtuig uit 1944/'45, ditmaal toevallig in 1:48. Het is een model van Tamya. Dat merk bevalt me erg goed. De verf die ik gebruikte hiervoor is van Model Master, aangevuld met Enamel verven van Humbrol en Revell. Model Master metallic verf geeft een heel fraaie metaalglans, zonder dat je de flakes nog terugziet. Bedoeling is dat je het opbrengt met een airbrush, laat drogen en vervolgens uitpoetst. Egaal met een grote maat kwast opbrengen, bij voorkeur in één streek, geeft echter hetzelfde resultaat als airbrushen dat is wat ik deed, bij gebrek aan beter. Ik kan Model Master helaas nergens meer kopen, dus ben ik op zoek gegaan naar een vervanger. Met behulp van dit forum kreeg ik een aantal tips. Humbrol levert bijvoorbeeld ook een poetsbare metaallak. Die zijn we nu aan het proberen, maar daarin zie je toch weer flakes.

Dit ben ik nu samen met mijn zoon aan het doen:Het model is een Republic P-47M Thunderbolt. Die uitvoering wordt eigenlijk nooit in model uitgebracht en werd in werkelijkheid alleen door de 356 FG is gebruikt. Hier hebben we de verf van Humbrol gebruikt. Het verschil is duidelijk.
Het 1:72 model is van Revell. Revell levert modellen van een sterk wisselende kwaliteit. We hebben hiervoor een P-51D gebouwd, ook van Revell, die echt waardeloos was. Van de maatvoering klopte weinig, (grove) details zijn gewoon achterwege gelaten en door matige maatvoering lijkt het resultaat hooguit in de verte op de werkelijkheid. Deze is een stuk beter. Dit is niet ons eerste projectje samen, maar wel het eerste waarin mijn zoon een daadwerkelijk aandeel in de bouw heeft. Hiervoor was het meer kaliber roeren in potjes, aangeven van gereedschap en kijken hoe het moet ik het doe. Tegenwoordig zijn alle vliegtuigmodellen, overlevers van "vervlogen tijden" en nieuwbouw, in beheer bij mijn zoon. Hij speelt er ook mee, dus er breekt wel eens wat af of raakt wat zoek.

Mijn modelbaan moet worden gesitueerd in Nederland, Ep.IVa (1968-1981), Twentelijn. Op het gebied van het bouwen van gebouwen heb nog niet zo heel veel om te laten zien. Het beperkt zich vooralsnog tot eenvoudige huisjes van Holland Scale en een resin model van Artitec. Dit is mijn eerste probeersel:Over de kleur ben ik nog niet heel tevreden, wel acceptabel, en voor een huisje in deze bouwstijl (ca. 1900-'10) ziet het er wat te nieuwbouw uit. Daar ga ik nog verder mee experimenteren. De regenpijp is trouwens nog in mijn bezit. Die wordt binnenkort weer bevestigd.

Bij het nadenken over mijn baan heb ik Hengelo in gedachten.Het is feitelijk het enige spoorwegknooppunt van betekenis in Twente. Mijn tijdperk wordt tussen 1968 en 1981, grofweg Tp.IVa dus. Vrijwel al mijn rollend materieel is in die periode te plaatsen. Dat geeft mogelijkheden tot het inzetten van een heel uiteenlopende range aan materieel, variërend van een Scandinavië Express, met Nederlandse of Duitse (Br.220.0!) tractie, maar ook een DE2 of een buurtgoederentrein. Ik heb een dienstregeling uit die tijd gevonden. Ultime natte droom is het rijden volgens min of meer die dienstregeling, maar daarvoor ontbreekt nog het nodige materieel. Een goede Hk2 is er bijvoorbeeld nog niet (kom op Artitec Duim omhoog). Ook de sfeer van bedrijvigheid, industrie en nijverheid wil ik proberen over te gaan brengen. Daarbij horen zeker ook deze arbeidershuisjes. Tegen de grotere gebouwen hik ik nog op, dus ik begin klein.

Hier heb ik nog zo'n huisje:Op het dak heb ik een poging tot verouderen gedaan. Het lijkt de goede kant op te gaan, maar tevreden ben ik nog niet.

Ook struin ik het www af op zoek naar achtergrondinformatie. Zo heb ik grasduinend op Youtube een schitterende film gevonden waarin de sfeer uit die tijd mooi naar voren komt:

https://www.youtube.com/watch?v=47QSpO3jtgk
Bron: YT,  HCOverijssel

De titel doet vermoeden dat het alleen gaat over het traject Bad Bentheim - Deventer, maar er is veel meer te zien, zelfs het hele traject tot aan Amsterdam, maar ook bijv. de Gothische bogen tussen Utrecht en Hilversum. Het begint bij de MBS, tot ca. 2:30. Als jaartal wordt aangegeven 1973, maar ik vermoed dat het iets later is eerlijk gezegd, vooral vanwege de VW Polo's op een trein (3:45). Die zijn gemaakt vanaf 1975. Aangezien er ook een grijsgele 1113 met omgekeerd L te zien is èn een Hk.4 met A-sein, denk ik "uit de losse pols" dat de film te dateren is rond 1977-'78.

NB: Ik merk dat ik Youtube-films hier niet kan embedden, of ik vind iig de goede tag niet. Iemand suggesties?

 8 
 Gepost op: 19 Januari 2020, 20:45:57 
Gestart door Viktor - Laatste bericht door Eemstede
Als ik dat geweten had.....

 9 
 Gepost op: 19 Januari 2020, 20:24:24 
Gestart door Noordwaarts - Laatste bericht door Noordwaarts
https://ladegüter-bauer.de/shop/gx2/?cat=c64_H0-Neu-2020-h0-neu-2020.html

mvg,
Gert

 10 
 Gepost op: 19 Januari 2020, 20:03:32 
Gestart door hubertus - Laatste bericht door hubertus
Eerste stuk van de weg is geasfalteerd, maar ik haal dit waarschijnlijk weer weg.
Er zit een verzakking in die je normaal alleen in de veenpolders tegenkomt.
In deze fase is overnieuw beginnen denk ik makkelijker dan proberen te herstellen.

Maar voor het idee, toch een plaatje. Dit is de basiskleur, deze keer grijs i.p.v. zwart.
Dus nog zonder de schuurbeurt en dry brush.groet, Huub
Pagina's: [1] 2 3 ... 10