Modelspoorwijzer.net

Zoeken

 
Geavanceerd zoekenWelkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
De activerings e-mail gemist?

Gebruikersnaam: 
Wachtwoord:
Sessielengte:

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenMijn treinTopic: Materieel verzameling Michiel(NDS)
Pagina's: 1 ... 34 35 [36]   Omlaag
Print
Auteur Topic: Materieel verzameling Michiel(NDS)  (gelezen 243119 keer)
0 geregistreerde gebruikers en 1 gast bekijken dit topic.
neudalhausenstadbahn
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1549« Antwoord #525 Gepost op: 30 November 2017, 21:25:04 »

Tijdens beurzen blijkt het handig te zijn om een manier te met elkaar te kunnen communiceren als iemand even van de stand is om rond te kijken. Regelmatig gebeurd het dat een bezoeker komt met een specifieke vraag en dat de persoon die dat kan beantwoorden dan net even aan het rondlopen is. Even bellen lijkt dan handig tot je de telefoon van de ander naast je hoord overgaan. Mede daarom hebben we besloten voor Demoteam Imherloher Bahnhof een aantal portofoons aan te schaffen en deze kwamen vandaag binnen.

DSC32147

Als je de kosten met z'n alle deelt valt ook dat best mee, voor 16 euro p.p. waren we klaar.

Groetjes Michiel
Gelogd

"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
neudalhausenstadbahn
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1549« Antwoord #526 Gepost op: 14 December 2017, 22:48:42 »

Ik ben vandaag druk bezig geweest met mijn demo voor komend weekend in Zutphen voor te bereiden. Eerst veel tekenwerk en nu heb ik de eerste bedrijfswagen modellen kunnen maken en eentje op proef kunnen bestikkeren.

DSC32221


DSC32222


DSC32223


DSC32224


DSC32225


DSC32226

Ik bereid nog wel wat verder voor, het snijden van de gummen doe ik wel thuis omdat ik ze dan nog bevroren kan snijden. De rest laat ik wel afhangen van hoeveel tijd ik heb.

Groetjes Michiel
Gelogd

"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
neudalhausenstadbahn
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1549« Antwoord #527 Gepost op: 18 December 2017, 16:15:59 »

Dit weekend heb ik op de beurs in Zutphen aardig productie gedraaid. vrijdag op zaterdag nacht heb ik thuis al de bakken van de bestelbusjes in model gesneden en gevijld.

DSC32270


DSC32274


DSC32277


DSC32280

Om de tijd te vullen ben ik gister ook nog met het maken van industrie locjes begonnen. Foto's daar van heb ik nog niet gemaakt maar ze zijn grotendeels gelijk aan de kleine locjes die ik tijdens de n-spoorforumdag heb gemaakt.

Groetjes Michiel
Gelogd

"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
neudalhausenstadbahn
Hero Member

Offline Offline

Berichten: 1549« Antwoord #528 Gepost op: 6 Januari 2018, 12:31:14 »

Het diorama ND Holzhausen, een diorama uit begin 2008 dat ik aan het opknappen was heb ik van de nodige graffiti geprobeert te voorzien. De beste manier voor mij omdat te doen was foto's van graffiti's verkleint uitprinten en de randen in de kleur van de ondergrond waar het op moet komen schilderen:

DSC2535 (3)
Daarna heb ik ze uitgeknipt, op hun plek geplakt en waar mogelijk met verf nog verder geprobeerd ze zo onzichtbaar mogelijk in te passen in de ondergrond. iets waar ik voor mijn gevoel niet echt in geslaagd ben, het blijven toch dingen die er op geplakt zijn.

Eerder had ik al het nodige materieel vervangen en/of omgeschilderd zie vorige post.

Gister en vandaag heb ik de rand steenrood geschilderd zodat het er wat verzorgder uit ziet en nu is hij klaar om terug de vitrinekast in te gaan.

DSC2535 (7)


DSC2535 (Cool


DSC2536 (0)


DSC2536 (1)


DSC2536 (2)


DSC2536 (3)


DSC2536 (4)


DSC2536 (6)


DSC2536 (7)


DSC2536 (Cool


DSC2536 (9)

Groetjes Michiel
Dit diorama is nu bijna 10 jaar oud en het groen begint slecht te worden. De laatste tijd gebeurd het regelmatig er boompjes enzo afbreken als je er per ongeluk tegen aan komt. Dat is 1 reden om te gaan bedenken wat ik met dit ding wil maar ik ben eigenlijk nog niet op dit diorama uitgekeken.

Nou wil ik Scherfede Hbf waar ik in April 2016 mee begonnen ben eens afmaken. Ik zou dat samen met een vriend van mij gaan doen maar zoals wel vaker willen vrienden wel van alles maar komt er in de praktijk vaak niks van. Nou doe ik een poging om dat bij Scherfede Hbf veranderd te krijgen maar als ik het alleen moet doen dan doe ik dat. Dat diorama ligt nu nog op mijn slaapkamer boven op een kast maar als ik die ga afbouwen moet ik die hier in de woonkamer kwijt kunnen en zeker met alle andere projecten kan dat nog wel eens lastig worden tenzij ik hem tijdelijk in een vitrinekast kwijt kan.

Verder zou ik graag mijn versie van Winterswijk in model bouwen, in mijn wereld is de lijn uit Borken electrisch en eindigd in een kop sporenbundel naast het stationsgebouw waar in heet echt nu de fietsenstalling is en loopt over het stuk waar nu een nieuwe loods staat. Voor dat die er stond liepen de sporen iets verder richting het stationsgebouw door en kon je zien dat er perrons gelegen hadden. Om mijn versie van Winterswijk te kunnen bouwen heb ik een behoorlijke ruimte nodig en op 60x30 gaat dat niet mooi lukken denk ik. De enige mogelijkheid is plek maken in een kast waar ik 90x30 in kwijt kan. Dat kan als ik besluit ND Holzhausen op te offeren en te demonteren of als ik hem weg doe. Die zelfde plek kan ik dan ook tijdelijk benutten om Scherfede Hbf in kwijt te kunnen.

Nou weet ik nog niet waar ik blijer van word of het diorama ND Holzhausen demonteren en spullen elders hergebruiken. Of kijken of er iemand is die het wil hebben en er wat leuks mee wil doen. Bij dat laatste is het dan niet de bedoeling om het dan als nog te demonteren de spullen elders te gebruiken want dat doe ik dan liever zelf.

Groetjes Michiel
Gelogd

"Demoteam Imherloher Bahnhof, das demoteam für Ihre Modellspur Messe"
Pagina's: 1 ... 34 35 [36]   Omhoog
Print
Modelspoorwijzer.net - ForumAlgemeenMijn treinTopic: Materieel verzameling Michiel(NDS)
« vorige volgende »
Ga naar: